Луцькі політвʼязні заявили, що влада хоче зірвати встановлення памʼятника Бандері

26 Березня 2016, 15:59
1757 Джерело: facebook.com/events

Громадська організація «Луцька міська ветеранська Спілка політв’язнів і репресованих» вважає, що влада хоче зірвати процес спорудження пам’ятника Степану Бандері у місті.

Про це члени організації написали у своїй публічній заяві.

Вони стверджують, що площа біля РАЦСу ідеально підходить для такого монументу, оскільки підкреслює історичну значущість постаті Степана Бандери.

До слова, 28 березня у місті обговорять, де ж поставити пам'ятник Бандері.

Текст звернення подаємо без змін.

ЗАЯВА

громадської організації «Луцька міська ветеранська Спілка політв’язнів  і репресованих» щодо маніпуляцій окремих представників політичних сил стосовно місця будівництва пам’ятника Степану Бандері у м. Луцьку.

Громадська організація «Луцька міська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих» висловлює своє обурення та занепокоєння ситуацією, що склалася навколо будівництва пам’ятника Степану Бандері у місті Луцьку. Окремі політичні діячі, частина з яких є депутатами Луцької міської ради, запустили брудний сценарій, який загрожує зривом процесу спорудження пам’ятника Герою України.

Аргументи, якими послуговується ініціатор перенесення монументу Степану Бандері, до болю нагадують стиль роботи попередньої влади на чолі з Партією регіонів. Тоді, в часи правління режиму Януковича, волинська влада робила все для того, щоб зірвати спорудження пам’ятника Степана Бандери. З цією метою вона закидала в суспільну думку тези про «невигідне розташування», «невдоволення громадськості» тощо. В результаті пам’ятник Герою України в Луцьку за майже вісім років не був споруджений.

Нам здавалося, що після перемоги Революції гідності всі перешкоди щодо завершення будівництва пам’ятника відійдуть у минуле. Адже нинішня російсько-українська війна – це наслідок панування малоросійської свідомості на значній території України. Наше завдання – сформувати сучасну українську націю, зі своїм власним пантеоном героєм.

Однак наші сподівання не справдилися. На жаль, амбіції, егоїзм, політичне пристосуванство сьогодні знову стають на перешкоді будівництву пам’ятника Степану Бандері, місце під який освячене та підтверджене рішеннями міської ради попередніх скликань.

Ми закликаємо депутатів Луцької міської ради теперішнього скликання та всю громадськість міста не змінювати місця розташування пам’ятника Степану Бандері у Луцьку. Адже зміна місця спорудження монумента призведе до нового бюрократичного затягування процесу та додаткових матеріальних витрат.

Вважаємо, що площа біля РАЦСу ідеально підходить для такого монументу, оскільки підкреслює історичну значущість постаті Степана Бандери. Водночас місця спорудження пам’ятника, які пропонуються ініціаторами «перенесення», є такими, що свідомо принижують пам'ять Провідника української нації.

Голова ГО «Луцької міської ветеранської

спілки політв’язнів і репресованих»                                                                  І.В. Гураль

1

 

Коментарі
26 Березня 2016, 21:00
Памятник ГЕРОЯМ УКРАИНЫ НУЖНО СТАВИТЬ вместо неизвестного электрика. Забрать бьюст президента Пилсудского с музея и поставить в скверике около МВД.
27 Березня 2016, 14:16
Правильно непотрібен нам бАНДРЕРА.Ставте його в себе на подвірях і моліться.Він не герой,він сидів в Німеччині а від його імені вбито тисячі невинних людей.Це мені розказував мій дідусь,який ховав своїх дітей,щоб не забрали бандерівці.Вони вбили наших сусідів і малих діток ні за що.Це жак молодята будуть молитися Бандері,а він їм нащо потрібен. Богу молитися потрібно.Краще поставте памятник матері.
28 Березня 2016, 13:50
<p>Просто, розшир свої знання з історії рідного краю. Добренько? Історія твого дідуся поодинока історія, яка не відображає загальну картину. Людям зручно вибирати що бачити, а що ні. Абстрагуйся, від розповіді дідуся, і побач загальну картину. Почитай більше, а якщо скажеш " Немає часу, я в словах діда впевнена", тоді і не нарікай, чому твою думку не враховують.<br /> Демократія = справедливість(нет)</p>
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром