У Луцьку 150 спортсменів змагалися на чемпіонаті Волині з грепплінгу та панкратіону

25 Березня 2024, 14:10
Артем Вівсяний 365
Артем Вівсяний

У Луцьку відбувся відкритий чемпіонат Волині з грепплінгу та чемпіонат Луцька з панкратіону серед дітей та дорослих. 

До змагань 23-24 березня долучилося 150 спортсменів із п'яти областей України, серед яких 80 учасників представляли Волинь. Про це Суспільному розповів керівник обласної федерації панкратіону, грепплінгу і джиу-джитсу Михайло Савчук. З його слів, на змаганнях найбільша конкуренція була між підлітками та юніорами.

«Найменші учасники, що дозволяють правила панкратіону, це 8-9 років. Сутички в середньому тривають 3 хвилини, юніори – 4 хвилини, і старші 5 хвилин. 5 хвилин — це один раунд, який може закінчитися перемогою або згідно з балами, або достроково», — сказав Михайло Савчук.

Перше місце на відкритому Чемпіонаті Волині з грепплінгу посів чемпіон світу з козацького двобою, 16-річний Артем Вівсяний. У спорті хлопець, з його слів, із шести років.

«Вчора я переміг, у мене були дві схватки по 5 хвилин. Зайняв перше місце. Треба займатися, щоб чогось дійти, до якоїсь цілі. Фізична, технічна підготовка, біг, виносливість», — сказав спортсмен.

Головний тренер одного з бійцівських клубів Олександр Панасюк розповів: у клубі тренується орієнтовно 60 спортсменів різного віку. 

«Намагаємося практикувати і брати участь в інших видах єдиноборств, для того щоб підвищити свої практичні навики», — зазначив він.

Чемпіонат відбувся в спортивному комплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки. Захід організувала обласна федерація греплінгу, панкратіону і бразильського джиу-джитсу та спортклуб «GARDA».

Зі слів керівника обласної федерації панкратіону, грепплінгу і джиу-джитсу, змагання є плановими та відбувається раз на рік.

«Формуємо рівень бачення наших бійців для того, щоб сформувати збірну Волинської області, яка потім вирушає на всеукраїнський національний турнір. Зараз будуть змагатися учасники в розділі панкратіон — тобто це бійцівська форма змагань, в якій дозволені всі удари руками, ногами, кидки, больові, задушливі прийоми», — сказав Михайло Савчук.

Спортсмен Максим Торчило займається у спортивному клубі GARDA. 

«Треба мати хорошу команду, хороших тренерів, які вам будуть допомагати тренуватися, налаштовувати на сутички та будуть вірити у вас», — розповів лучанин.

Шостий рік займається в клубі GARDA чемпіон України з греплінгу Дмитро Петріщев. Нещодавно хлопець увійшов до складу збірної України.

«Це дуже допомагає молоді розвиватися, виступати, показувати себе. Ці змагання дають мотивацію, дають сили розвиватись. Тренуватись — це дуже добре», — зазначив лучанин.

Як додав керівник обласної федерації панкратіону, грепплінгу і джиу-джитсу Михайло Савчук, за результатами поєдинків відберуть спортсменів на чемпіонат України та світу.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024