Сто відсотків Луцька: анонс 14-го туру чемпіонату Волині з футболу

12 Травня 2018, 13:23
Гравці «ЛСТМ» поки що не втрачали очок у чемпіонаті області 4800 Джерело: ФФВ
Гравці «ЛСТМ» поки що не втрачали очок у чемпіонаті області

Сімома матчами неділі та одним поєдинком вівторка учасники обласної першості завершать перший етап змагань, а чинні чемпіони з «ЛСТМ» можуть здобути перемоги в усіх матчах першої частини турніру.

Цього сезону волинські футбольні команди переходитимуть до другого раунду чемпіонату з усіма набраними очками до того моменту, тож неважливих матчів для них немає в жодному турі. Інша справа, що в обох групах ще не повністю визначилися склади обох «вісімок» другого етапу змагань, тож лише після звітного туру стане зрозуміло, хто теоретично зможе поборотися з найсильнішими командами області, а хто до кінця першості уже не підійметься вище дев’ятої сходинки турнірної таблиці.

Читайте також: «Помста» луцьких чемпіонів: огляд 13-го туру чемпіонату Волині з футболу

Турнірна таблиця групи А після 13 турів чемпіонату Волині
Турнірна таблиця групи А після 13 турів чемпіонату Волині

 

Група «А», 14-й тур

13 травня (неділя)

Турія (Затурці) – Торпедо (Копачівка)

Арбітр: Андрій Шевчук, асистенти – Микола Твердяк, Григорій Силюк. Спостерігач арбітражу: Олександр Троцюк. Початок – 17:00. Дискваліфікований: Павло Крещук (Торпедо)

 

Колос (Ківерці) – Ласка (Боратин)

Арбітр: Михайло Юхименко, асистенти – Олена Хомич, Василь Пилипчук. Спостерігач арбітражу: Валерій Матвійчук. Початок – 17:00.

 

ЛСТМ (Луцьк) – Вікторія (Луцький район)

Арбітр: Василь Гарасимків, асистенти – Юрій Клімук, Юрій Вовчук. Спостерігач арбітражу: Олексій Котік. Початок – 17:00 (с. Княгининок Луцького району)

 

Агропродукт (Горохів) – Олімпія (Княгининок)

Арбітр: Вадим Подригуля, асистенти – Андрій Щербик, Віталій Герасимчук. Спостерігач арбітражу: Володимир Оришкевич. Початок – 18:00 (м. Берестечко Горохівського району)

У групі «А» з першими трьома місцями уже все зрозуміло, хоча центральним поєдинком туру стане якраз протистояння третьої та другої команд південної зони. У першому колі ківерцівський «Колос» зумів несподівано вирвати у Боратині нічию (1:1), а ці два втрачені очки можуть добряче нагадати про себе «Ласці» на другому етапі чемпіонату. Тож зараз підопічним Олександра Антонюка потрібно будь-що перемагати ківерчан, аби зберегти відносну третю сходинку в проміжній турнірній таблиці першості.

Читайте також: Час бомбардирських подвигів: огляд 12-го туру чемпіонату Волині з футболу

Не завершилася ще боротьба за останню путівку до першої «вісімки» чемпіонату, хоча копачівське «Торпедо» має усі шанси забезпечити собі таке щастя – у звітному турі вони грають проти «Турії», яка очок цього сезону ще не набирала. Разом із тим, конкуренти з «Вікторії» поїдуть в гості до чинних чемпіонів з «ЛСТМ», які цього сезону демонструють просто шалену ігрову форму та виграли усі 13 попередніх поєдинків першості. «Агропродукту» для потрапляння у заповітну «топ-четвірку» групи окрім перемоги над «Олімпією» потрібно буде сподіватися на поразку «Торпедо» у Затурцях, а тому скоріш за все горохівська команда буде змагатися за якнайвище місце у другій половині турнірної таблиці.

1
Турнірна таблиця групи Б після 13 турів чемпіонату Волині
Турнірна таблиця групи Б після 13 турів чемпіонату Волині

 

Група «Б», 14-й тур

13 травня (неділя)

Припять (Любешів) – ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський)

Арбітр: Руслан Гоза, асистенти – Анатолій Байцим, Олег Мельник. Спостерігач арбітражу: Ігор Сарнавський. Початок – 15:00.

Дискваліфіковані: Володимир Будько, Віктор Литвинчук (обидва – Прип’ять), Ігор Барабаш (ДЮСШ-ВІК)

 

НФК Колос (Іваничі) – Рубіж (Любомль)

Арбітр: Сергій Подригуля, асистенти –Юрій Якимчук, Назарій Лисиця. Спостерігач арбітражу: Андрій Супрунюк. Початок – 17:00.

 

Стир (Старий Чорторийськ) – Надія (Хорів)

Арбітр: Сергій Бугайчук, асистенти – Олександр Леончук, Ярослав Кузьмич. Спостерігач арбітражу: Анатолій Савчук. Початок – 17:00 (смт. Маневичі). Дискваліфікований: Ярослав Новак (Надія, лікар)

 

15 травня (вівторок)

Шахтар (Нововолинськ) – ФЦ Ковель-Волинь (Ковель)

Початок – 17:00.

Куди більш цікавою буде боротьба за четверту сходинку в групі «Б». Посеред тижня «ДЮСШ-ВІК» виконав першу частину «обов’язкової програми» та обіграв головних конкурентів з «Шахтаря». Тепер хлопцям з Володимира-Волинського потрібно обіграти на виїзді «Прип’ять». Зробити це буде непросто – любешівський колектив на День перемоги вперше у сезоні відчув не лише запах, а й смак трьох очок…

Разом із тим, навіть успіх на батьківщині Тараса Михалика не гарантує минулорічним переможцям Кубка Волині четверту сходинку: для такого розкладу у вівторок лідери групи з «Ковеля-Волині» повинні обіграти «Шахтар» у Нововолинську. Такий результат більш ніж реальний, адже протягом останніх років ковельчани постійно обігрують «волинських гірників»: востаннє вони втрачали проти «Шахтаря» очки у чемпіонаті ще в далекому сезоні 2013-2014. Та й самим підопічним Юрія Романчука потрібно виходити на другий етап з мінімальним відставанням від «ЛСТМ», тому «червоні» гратимуть лише на перемогу.

Цікавим буде також поєдинок «Стиру» та «Надії». Команда з Локачинського району вже точно завершить етап на другій сходинці своєї групи, однак навряд чи колектив з Хорова не воліє влітку бути на якнайвищій позиції у підсумковій таблиці чемпіонату, тому можна не сумніватися – до Маневич ці хлопці поїдуть за заліковими пунктами. А іваничівський «Колос» спробує взяти перші весняні очки у домашньому поєдинку проти «Рубежа».

Уже наступного тижня команди поділяться на нові дві групи, а обласна футбольна першість перейде до вирішальної стадії розподілу підсумкових місць у таблиці, і саме зараз по-справжньому вирішуватимуться доля чергового чемпіонського титулу.  

 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром