У місті ‒ генеральне прибирання

24 Квітня 2015, 14:41
5497

Сотні людей вийшли на толоку в обласному центрі. Лучани прибирають і обурюються недобросовісністю людей. Кажуть, доведеться виховувати кулаком.

Нагадаємо, акція «Зробимо Волинь чистою» планувалася у Луцьку на 3 квітня. Проте, через несприятливі погодні умови організатори акції вирішили перенести саме сьогодні, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Учасники толоки кажуть, що прийшли сюди навіть у свій вихідний день, бо їм неприємно ходити брудним містом. Люди просто обуренні такою безкультурність окремих осіб й кажуть, що коли після прибирання недобросовісні городяни не зроблять певних висновків, то прийдеться їх «по голові лупити». А студенти розповідають, що, окрім прибирання, це має й великий освітній зміст, адже такі акції вчать молодь любити свої місто і не забруднювати його.

Координує це дійство спілка громадських організацій «Молодіжна Платформа».

«Торік в Луцьку до цього заходу долучилося близько 2 тисяч осіб, цього року розраховуємо на три тисячі. Більшість це ‒ студенти, втім, приходять й інші ‒ мешканці, дехто вже з нами із самого ранку. Є тут люди і від різних фірм, кафе. На рукавиці й сміттєві мішки частково дає кошти Луцька міська рада, обласна державна адміністрація та спонсори. От, прийшов до нас чоловік і каже, що я даю дві тисячі гривень та хочу, щоб ці кошти пішли на організаційні прибирання навколо дитячої залізниці. Є багато свідомих волинян», ‒ розповідає координатор зони прибирання вздовж дитячої залізниці Софія Маслінчук.

Зауважимо, що масове прибирання – це Міжнародна акція, яка об’єднала 11 мільйонів людей в 112 країнах для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Долучилася до цього й Україна, зокрема і волиняни.

По області будуть прибирати в 26 зонах, у Луцьку ‒ приблизно на 18 територіях.

Більше фото - у фотогалереї.

Коментарі
24 Квітня 2015, 19:56
<p>Постає питання - за що платимо гроші з бюджету комунальним підприємствам !</p>
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром