Лучани організували автопробіг на підтримку полонених військових

24 Березня 2024, 15:02
Автопробіг  на підтримку полонених у Луцьку 400
Автопробіг на підтримку полонених у Луцьку

У Луцьку в неділю, 24 березня, відбувся автопробіг на підтримку військових, які  перебувають у російському полоні. До акції приєдналися  більше 100 автомобілів. Нагадати про тих, хто перебуває у полоні окупантів, приїхали не лише жителі Луцька, Ковеля, а й родичі та друзі військовополонених з  інших міст та сіл України. 

На автопробігу побувала кореспондентка Район. Луцьк.

За словами однієї з організаторок пробігу – лучанки  Світлани Теплякової, основна мета автопробігу привернути увагу суспільства до тих, хто потрапив у полон, захищаючи кожного з нас. Її чоловік Сергій перебуває у російському полоні вже 670 днів, майже два роки. Інформацію про чоловіка в останнє вона отримала 6 травня 2023 року. Наразі, де та в яких умовах він перебуває, Світлана не знає.

Світлана Теплякова чекає чоловіка з полону
Світлана Теплякова чекає чоловіка з полону

«У травні 2022 року він виходив за наказом з «Азовсталі» і потрапив у полон. Сьогоднішній пробіг – ініціатива родин військовополонених. У ньому беруть участь родині з Ковеля та інших міс т Волині»,  – розповіла вона.

Любов Мних приїхала до Луцька з іншої області. Її 34-річний син потрапив у російський полон підчас виходу з «Азовсталі». Він перебуває у полоні вже 22 місяці.

Любов Мних чекає на повернення сина
Любов Мних чекає на повернення син

На Театральному майдані у Луцьку
На Театральному майдані у Луцьку

«Росіяни засудили його на 15 років і він перебуває в окупованому Донецьку. Це все, що я про нього знаю», – розповіла пані Любов.

Лучанка Раїса прийшла підтримати подругу, чоловік якої перебуває у полоні майже два роки.

«Люди мають підтримувати такі акції, бо ми повинні пам’ятати про військових та цивільних, які опинилися у полоні і робити все можливе, щоб прискорити їх повернення», – розповіла жінка.

Волонтер Микола Кляпер розповів, що завжди приходить на акції на підтримку військових, бо вважає, що місія цивільних – завжди підтримувати та допомагати тим, хто боронить країну.

На автопробіг  з плакатами та прапорами прийшли і представники молодіжної організація «Центурія». За словами її керівника Дмитра Макарука, «Центурія» заснована вихідцями з «Азову».

Молодіжна організація
Молодіжна організація "Центурія" прийшла підтримати "Азов"

Акція на підтримку полонених у центрі Луцька
Акція на підтримку полонених у центрі Луцька

«Весь старший склад нашої організації зараз перебуває на фронті. Тут лишилася лише молодь та волонтери. Багато наших друзів, побратимів загинули на фронті, або перебувають у полоні. У нас немає морального права  не підтримати їх», – додав він.

Автопробіг стартував на Театральному майдані. Колона авто з прапорами слідувала по проспекту Волі, вулиці Рівненська, проспектам Відродження, Молоді, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея та вулиці Винниченка.

Автопробіг у Луцьку
Автопробіг у Луцьку

Автопробіг на підтримку полонених
Автопробіг на підтримку полонених

Нагадаємо, за інформацією Асоціації родин захисників «Азовсталі», більше 900 бійців «Азову» вже понад 600 днів знаходяться у російському полоні.

Читайте також:  Ворог пошкодив об'єкти енергетичної інфраструктури України

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024