У Луцьку юному рекордсменові із пауерліфтингу вручили сертифікат на 10 тисяч гривень

22 Березня 2024, 15:54
Міський голова Ігор Поліщук зустрівся з 13-річним Кирилом Коцагою 316
Міський голова Ігор Поліщук зустрівся з 13-річним Кирилом Коцагою

Міський голова Ігор Поліщук зустрівся з 13-річним Кирилом Коцагою, який на змаганнях з пауерліфтингу у Польщі встановив одразу три рекорди.

На Відкритому Чемпіонаті Польщі з пауерліфтингу у містечку Залєсьє юний спорсмен встановив одразу три рекорди із жиму штанги лежачи в категорії до 60 кілограмів – рекорд Польщі, рекорд Європи і рекорд світу у федерації GPC (Міжнародна федерація пауерліфтингу). Голова вручив йому сертифікат на 10 тисяч гривень. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради. 

Юний спортсмен прийшов із батьком – Вадимом Коцагою, який тренує Кирила. До розмови також долучився директор департаменту молоді і спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.

«На Відкритому Чемпіонаті Польщі у місті Залєсьє Кирило виступав лише в одній дисципліні – жим штанги лежачи у категорії до 60 кілограмів. Виконав три підходи. У першому вижав 70 кілограмів, у другому – 75 кілограмів, у третьому – 80 кілограмів. Своїм третім підходом при його вазі 59,8 кілограмів та у віковій категорії 13 років він встановив одразу три рекорди – рекорд Польщі, рекорд Європи і рекорд світу», – розповів міському голові Володимир Захожий.

Кирило Коцага навчається у 7 класі Луцького ліцею № 27. Пауерліфтингом займається з травня 2023 року. Тренується тричі на тиждень по півтори-дві години. Тренером і наставником школяра у світі спорту виступає його батько, майстер спорту міжнародного класу, президент Всесвітнього альянсу пауерліфтингу Вадим Коцага.

На змаганнях у Польщі Кирило став кращим не лише серед польських однолітків, а й серед представників України, Чехії, Словаччини, Литви, Естонії. На зустріч із міським головою він приніс свої трофеї – дипломи та кубок за І місце в Абсолютній першості як кращий юнак у категорії 13-15 років.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром