Розповіли, чому досі не можуть збудувати притулок для собак у Луцьку

11 Травня 2018, 17:08
Будівництво притулку для тварин призупинили 1642
Будівництво притулку для тварин призупинили

В обласному центрі Волині призупинили будівництво притулку для собак.

Повідомили про це на комісії міськради з питань будівництва у п’ятницю, 11 травня.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що збудували місце, де буде операційна та лазаретний відділ, а також заклали фундамент на іншу будівлю. Та за браком фінансування проект поки призупинили.

Зараз ведуть перемовини з англійцями, але вони висувають певні вимоги щодо земельної ділянки. Тобто вони не хочуть працювати напряму з виконавчими структурами. Адже звикли працювати з громадськими організаціями, які займаються зоозахистом.

Однією з їхніх вимог, за словами заступника, як мінімум, є те, щоб достроково платити оренду, максимум – виділення земельної ділянки під будівництво цього об’єкту.

«Ми пробували їм пояснити, що це нереально, що є земельний кодекс, який забороняє ці речі. Нібито вони погоджуються на довгострокову оренду, але знову ж таки, питання в тому, чи готові виділити кошти на громадську організацію, причому на будівництво конкретного будинку», – зазначив Петрочук.

Тобто, за його словами, є певні моменти, через які не можна працювати далі. Проте зараз намагаються переконати англійців, що можна працювати з виконавчою владою, та вони мають, на жаль, гіркий досвід в інших містах, де будували притулок, з якого потім робили інші приміщення для інших цілей.

Окрім того, йшла мова про співфінансування з держаного бюджету, але це були лише розмови. Коштів не дають.

Читайте також: Кравчука: школа взяла під опіку вагітну кішку

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у  TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром