У Брюсселі відкрили офіс Луцька при Європейському комітеті регіонів

20 Березня 2024, 16:12
Відкриття офісу Луцька 508
Відкриття офісу Луцька

У столиці Бельгії, місті Брюссель, розпочав роботу офіс Луцька при Європейському комітеті регіонів.

Офіційне представництво Луцька в Брюсселі 19 березня відкривали заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, голова комісії CIVEX Європейського комітету регіонів Патрік Моліноз, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна,  голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, заступник Представника України при ЄС Сергій Терешко. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав міський голова Ігор Поліщук. 

Офіс Луцька у Брюсселі відкрили за ініціативи та сприяння Олександра Лазуки, депутата Луцької міської ради, який координуватиме роботу офісу.

Наявність представництва в столиці Європейського Союзу надасть можливість доєднатись до ініціатив Європейського комітету регіонів, покращить доступ міста до програм Євросоюзу та залучення ресурсів, а також сприятиме презентації Луцька на різних європейських майданчиках.

З січня 2023 року Луцька міська рада є асоційованим членом Європейської Асоціації міст і регіонів для відбудови України.

В межах візиту до Бельгії делегація Луцької міської ради у складі Ірини Чебелюк, начальниці управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анни Вінцюк та Олександра Лазуки також брала участь у Європейському саміті регіонів і міст у місті Монс.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024