Учні Луцької художньої школи розмальовують тубуси з-під гармат, за які потім виручають гроші для ЗСУ

18 Березня 2024, 10:05
Діти розмальовують тубуси 437
Діти розмальовують тубуси

Майже пів сотні тубусів з-під гармат для артилерійської зброї розмалювали учні Луцької художньої школи за час повномасштабної війни.

Їх продають на аукціонах, а виручені гроші передають на потреби ЗСУ, розповіла Суспільному керівниця художньої школи Віра Конська.

Нині учні почали працювати із партією тубусів, які передали військові 14 окремої механізованої бригади, усього 180 штук. Один тубус розмальовує дві дитини, на це йде по 15-20 годин, каже Віра Конська.

«Зараз ми їх розмалюємо, а їх потім десь продадуть на аукціон. Щось куплять на ЗСУ», — каже школярка Владислава Громова

10-річна дівчинка малює на тубусі листя, птахів та квіти. Її тато служить в ЗСУ. Владислава розповідає. що нещодавно їздила до батька в Дніпро, його відправили туди у госпіталь, на обстеження.

«Ми з мамою зібралися за дві години. Сіли на поїзд і поїхали. Були з татом тиждень. Я йому казала, що все буде добре, що війна скоро закінчиться. Це я більше говорила мамі. Татові розповідала, що ми зараз розмальовуємо тубуси», — говорить школярка.

Навчальний заклад аукціони не проводить, а свої роботи віддають волонтерам та громадським організаціям, які реалізують розмальовані учнями Луцької художньої школи тубуси, каже Віра Конська.

«Розповідали, що один тубус продали, донатори з Києва за 10 тисяч доларів купили, було, що за 50 тисяч гривень купували», — каже керівниця художньої школи.

Військовослужбовиця Наталія Тарковська служить в окремому полку ЗСУ та каже, що її новостворена частина має дуже багато потреб. Бійчиня привезла учням художньої школи 10 тубусів від американських гранат.

«Домовилися про співпрацю в такому форматі, що будуть нам допомагати з розмальовуванням, бо тубусів багато, таких речей з війни багато. Збори — вони є, їх багато та їх потрібно закривати», — каже Наталія Тарковська.

Зі слів Віри Конської, розмальовуючи тубуси, учні художньої школи роблять свій вклад у перемогу.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024