У Луцьку показали виставу, присвячену легендарному «Да Вінчі»

16 Березня 2024, 15:20
У Луцьку показали виставу, присвячену легендарному «Да Вінчі» 457
У Луцьку показали виставу, присвячену легендарному «Да Вінчі»

Актори київського театру «Культ» показали у Луцьку виставу «В.О.П.», головний герой якої є прототипом легендарного добровольця Дмитра Коцюбайла з позивним «Да Вінчі». Захід приурочили до Дня українського добровольця.

У п'ятницю, 15 березня, в облмуздрамтеатрі імені Тараса Шевченка відбувся показ вистави за п’єсою Дмитра Корчинського «В.О.П.», яка присвячена пам'яті Героя України Дмитра Коцюбайла. Про це пише видання ВСН.

Дату проведення заходу вибрали не випадково, адже саме у березні 2014 року відродився добровольчий рух, який став рушійною силою в нашій визвольній боротьбі.

«В.О.П.» – містична драма з елементами комедії. Події вистави відбуваються на забутому Богом взводному опорному пункті, куди прибуває військовий капелан з бригади. Ніхто на ВОПі навіть не здогадується, що означає цей візит і які випробування чекають попереду.

 

Вистава «В.О.П.» – про справжню любов, глибину відчаю та самопожертву, про сенс війни та істинне призначення людини.

Під час заходу присутні донатили кошти для закриття актуальних потреб двох добровольчих підрозділів, а саме: 1 ОШБ ім. Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), 67 ОМБр ДУК та V батальйону «Любарт», 12 Бригади «Азов». 

Також відбувся благодійний аукціон, на якому дружини та доньки військовослужбовців розіграли цінні лоти. 

Легендарний військовий Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року під Бахмутом на Донеччині. Трагічну звістку повідомив президент України Володимир Зеленський.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024