У Луцьку молодь запрошують долучитися до урбан руху «У міста є Я»

16 Березня 2024, 16:15
У Луцьку молодь запрошують долучитися до урбан руху «У міста є Я» АНОНС 401
У Луцьку молодь запрошують долучитися до урбан руху «У міста є Я»

У місті на базі Молодіжного центру Волині у Луцьку стартує урбан рух «У міста є Я». Організація запрошує підлітків і молодь міста на щотижневі зустрічі. Перша вже відбудеться 20 березня о 17:00.

Про це Район.Луцьк інформує пресслужба Молодіжного центру.

Урбан рух «У міста є Я» має на меті сприяти об’єднанню активної молоді в українських містах та громадах шляхом формування знань про функціонування міст, надання інструментів залученості у міські процеси задля якісних змін міського простору.

Місія урбан руху «У міста є Я» у сприянні розвитку свідомої активної позиції української молоді через формування знань та навичок розвитку та творення міського простору. А візія у тому, аби зайняти лідерство в урбан русі серед молоді та стати активатором ініціатив та якісних змін у кожному куточку України.

​Перша хвиля урбан руху «У міста є Я» відбудеться з 18 березня по 28 червня 2024 року у 18 містах України у взаємодії з 24 громадськими організаціями, у тому числі – у Луцьку у співпраці із громадською організацією «Молодіжний центр Волині». Це будуть щотижневі інтерактивні зустрічі для підлітків 14-17 років з різними експертами та запрошеними гостями.

​Під час зустрічей, за допомогою менторок, будуть розкриватися одна за одною одинадцять тем про урбаністику: місто та його якості, щастя у місті, сталий розвиток, забудова міста, екологія і місто, бюджет міста і партисипація, спадщина міста та інші.


Участь в урбан русі «У міста є Я» безкоштовна для всіх охочих. Перша зустріч відбудеться у середу, 20 березня. Щоб взяти участь, заповніть, будь ласка, форму: https://forms.gle/y9TWDmDExV9GRATs5.

Урбан рух «У міста є я» створений за підтримки міжнародного Фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), який фінансує інноваційні, високоефективні програми, що здійснюють реформи та змінюють на краще життя людей в Україні та Молдові.

Ідея урбан руху зародилася на базі однойменної книжки «У міста є я» авторки Ірини Озимок, яка стала інтерактивною книгою-ілюстрацією про те, як функціонує місто та роль людини в ньому.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024