Вчитель Підгайцівського ліцею, учасник АТО Олександр Давидюк отримав почесний нагрудний знак

15 Березня 2024, 15:17
Вчителю та ветерану АТО вручили нагороду 414
Вчителю та ветерану АТО вручили нагороду

Військові відзначили вчителя Підгайцівського ліцею, учасника АТО Олександра Давидюка нагрудним знаком  «Почесна відзнака Командувача військ оперативного командування «Захід».

Нагороду вручили 14 березня у стінах Підгайцівського ліцею під час відзначення Дня українського добровольця. Директорка навчального закладу Лариса Ляшук розповіла, що вчитель предмету «Захист України» Підгайцівського ліцею Олександр Давидюк пройшов війну та нині передає свої знання й уміння учням. Про це написали на сайті громади. 

Педагог ніс службу в гарячих точках під час АТО від квітня 2014 в лавах 51 окремої механізованої бригади 2 батареї реактивної артилерії.

«Він пройшов Іловайський котел. Певний період наш захисник навчав новобранців військової справи, а у квітні 2015 був демобілізований. Від лютого 2022 року працює вчителем предмета «Захист України» у Підгайцівському ліцеї. Олександр Давидюк проводить уроки у спеціалізованому кабінеті, обладнаному мультимедійним тиром, де навчає школярів старших класів азам військової справи», – розповіла директорка.

У співпраці з Центром національно-патріотичного виховання Олександр Давидюк здійснює практичну підготовку учнів з управління безпілотниками. Також він систематично готує школярів до участі у різноманітних конкурсах з основ національно-патріотичного виховання.

Представник Луцького районного Центру комплектування та СП вручив відзнаку.

По завершенню урочистої частини Олександр Давидюк розповів та наочно продемонстрував представникам центру комплектування та керівництву громади, як відбувається навчання і військовий вишкіл у закладі освіти.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024