У Луцьку на Fashion Day збирали кошти на авто для військових та презентували 3-D колекцію одягу

15 Березня 2024, 14:57
Благодійний івент Fashion Day 510
Благодійний івент Fashion Day

У Луцьку на благодійному івент Fashion Day, який відбувся у драматичному театрі, у четвер, 14 березня, пройшов показ колекцій місцевих дизайнерів та модельєрів. Крім незабутніх вражень від показу новинок луцьких майстрів, гості отримали неочікувані подарунки, побачили 3-D колекцію одягу та мали змогу долучитися до збору коштів для воїнів 53 батальйону 100 окремої бригади територіальної оборони. 

На благодійному заході побувала кореспондентка Район. Луцьк.

Івент Fashion Day організувала модельна агенція Марини Занюк «MZM».

Марина Занюк
Марина Занюк

За її словами, захід присвяченій не тільки моді. Всі кошти, зібрані під час показу, підуть для переобладнання прохідного авто у спеціалізоване – кейсевак. Такий автомобіль ввозитиме поранених  з тих позицій, куди військовим медикам важко потрапити звичайним авто.

«Ідея не нова, ми проводили подібні заходи у 2010 і 2012 роках. З початком військових дій у східних регіонах у 2014 році ми такі заходи не проводили. Зараз такі благодійні івенти необхідні, щоб допомагати військовим, які боронять країну», – розповіла власниця модельної агенції Марина Занюк.

Військова та одна з ініціаторок збору Анна Рекретюк  на відкритті заходу розповіла про необхідність спеціалізованих авто на фронті.

Анна Рекретюк
Анна Рекретюк

Збір коштів
Збір коштів

«Перевозити важкопоранених у пікапі дуже складно. Збір, який ми сьогодні разом робимо, врятує життя не одного бійця. Але є ті речі, в яких  не допоможуть донати, волонтери. Нам потрібні люди, які стануть з нами пліч-о-пліч. Сьогодні той день, коли варто задуматися: «Можливо, прийшла моя черга?»  Зараз йде набір медиків у 100 бригаду, запрошуємо тих, хто хоче долучитися», – розповіла вона.

У приміщенні, де проходив захід, були встановлені скриньки для збору коштів та наліпки з QR-код для переведення коштів онлайн.

Ведуча показу Аліна Жук
Ведуча показу Аліна Жук

На показі
На показі

На Fashion Day пройшли дев’ять показів  колекцій луцьких та львівських дизайнерів. У показах взяли участь  бренди OZI, Едельвіка, Vovna, Barley, Opposition, Art Ladies, Parasolka, NamystA.

Крім того, колекції одягу презентували дизайнери та модельєри Ірина Дяченко, Альона Чіні, Лілія Радіцька.

Майже у всіх колекціях були присутні традиційні, етнічні мотиви. Бренд NamystA вразив присутніх витонченими сукнями, костюмами та корсетами. За словами власниці бренду Світлани Гунчик, їй подобається створювати весь look  – від сукні до прикрас під неї. Але особливістю NamystA залишаються корсети.

«Корсети – наша «фішка», бо відповідають історичним уявленням про них, тобто вони регулюються, їх можна затягнути», – додала дизайнерка.

Етнічні мотиви колекцій
Етнічні мотиви колекцій

У перервах між показами відбулися розіграші подарунків. Гості отримали приємні презенти від відомих виробників – доглядову  косметику,  курси моделінгу, сертифікати на пошив одягу, СПА- процедури, масаж. Крім того,  луцька стилістка Світлана Іванова презентувала присутнім основні тренди весни – 2024.

Гостя івенту Вікторія Мойсеєнко розповіла, що дізналася про захід від знайомої, на такій подіх вона побувала вперше. 

«Захід неймовірний, побачила багато знайомих. Вразила колекція від OZI, бо в ній було багато речей, яких змогла б носити сама. Хоча, кожна сьогоднішня колекція по своєму приваблює», – поділилася вона.

Лучанку Зоряну Трохимчук на показ  запросила подруга Оксана Зінчук – власниця бренду OZI.  За браком часу жінка не часто  буває на таких заходах, хоча за модою слідкує, бо раніше працювала на підприємстві «ЖАСМІН», де шиють білизну. Зоряні сподобалися не лише покази, а й  fashion ярмарок.

На показі у Луцьку
На показі у Луцьку

На Fashion Day
На Fashion Day

«Особливо тішить те, що в такий важкий час підтримують місцевих виробників, тих, хто сплачує податки, розвиває бізнес», – додала вона.

На благодійному показі у Луцьку
На благодійному показі у Луцьку

Наприкінці івенту презентували онлайн 3-D колекцію, створену студентами  кафедри дизайну Волинського національного університету імені лесі Українки. Крім того, всі модельєри, дизайнери, які брали участь у показі, отримали торти від місцевої  майстрині. Моделям, які презентували колекції, подарували великий торт.

Читайте також:  У Луцьку на fashion ярмарку презентували прикраси ручної роботи, дизайнерські капелюхи та купальники

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024