Мешканців Боратинської громади закликають сплатити податкові борги

15 Березня 2024, 11:48
Фото ілюстративне 289
Фото ілюстративне

Податківці зустрілися з представниками Боратинської громади та обговорили питання щодо залучення мешканців-боржників до сплати місцевих податків.

Погашення заборгованості, насамперед заборгованого земельного податку – вагоме додаткове джерело бюджетних надходжень – наголосили податківці та рекомендували лідерам місцевого самоврядування активно інформувати мешканців громади про обов’язок своєчасно сплачувати податки. Про це написали на сайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Водночас податківці докладно поінформували про особливості нарахування в 2024 році податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати з фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання. Представники податкової служби відзначили, що лише за умови своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.  

Перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова».

Читайте такожЗ 1 січня зросли податки для підприємців

 

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024