«Луцьк абсолютно не готовий до сортування сміття», – експерт ЦРУ

10 Травня 2018, 15:22
Луцьк не готовий сортувати відходи 2996
Луцьк не готовий сортувати відходи

Влада міста Луцька лише говорить про роздільне сміття, проте нічого для цього не робить, немає результату.

Розповів про це експерт ЦРУ Юрій Моклиця під час круглого столу щодо роздільного сміття у четвер, 10 травня.

Як роз’яснив експерт, у минулому році прийняли норму закону, яка забороняє необроблене сміття складати на сміттєзвалища.

«Всі чекали, що влада прийме якісь рішення, складе інструкцію, як сортувати сміття. Проте вже в 2018 рік, а результату немає. Роз’яснень ніхто ніяких не давав, а просто сказали, що є закон – виконуйте його», – пояснив Моклиця.

За його словами, з’явилася інформація, що з 1 червня 2018 року буде повністю змінена система збору побутових відходів, та це абсолютно не відповідає дійсності.

«Ця тема дуже складна і розібратися в ній важко. Проте процес щодо роздільного сміття був абсолютно не публічним і непрозорим. Не було жодних заходів, обговорень. Не було нормативних документів, які б супроводжували діалог із лучанами. І це вже в стилі нашої теперішньої влади. Також піар-кампанія про роздільний збір сміття, тобто листівки, які роздавали лучанам, зовсім не відповідає істині», – пояснив експерт ЦРУ.

Окрім того, Юрій Моклиця зазначив, що до початку червня залишилося менше місяця, а в Луцьку ніхто не бачить, щоб активно доставляли контейнери, робили майданчики для них.

«Готовність до цього процесу нульова, проте заборона щодо вивозу сміття на брищенський полігон діє. Тобто сміття не сортують ще, але Брище вже його не приймає. Одним словом, місто потопатиме в смітті. Або його вивозитимуть в ліси, яри навколо міста», – додав Моклиця.

Підсумовуючи, експерт зазначив, що схеми очистки міста від сміття немає, стратегії теж ніякої нема. Проблема залишається абсолютно не вирішеною.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром