«Проукропівці» та агенти Кремля: хто з Волині їздив на збіговисько до Росії

10 Травня 2018, 15:14
Делегація з України 5171
Делегація з України

У складі української делегації на форумі, що відбувся наприкінці квітня у російському Брянську – відомі у Луцьку люди. Деякі з них, що найбільш прикро, мають стосунок до управління містом через безпосередні або опосередковані зв’язки з так званою «укропівською» більшістю. 

Тож  Інформаційне агентство ВолиньPost вирішило детальніше проаналізувати особистості кожного з учасників Міжнародного форуму Переможців, присвяченому річниці перемоги і 75-річчю звільнення Брянщини від німецько-фашистських загарбників. 

Обурення і здивування у контексті присутності на заході волинян викликають вже самі слова у назві – «форум переможців». Тобто волиняни, представники області, яка пишається своїми патріотичними жителями, поїхали святкувати «перемогу» до країни-агресора, дії якої за останні декілька років відібрали сотні життів наших земляків?!

«Проукропівці» та агенти Кремля: хто з Волині їздив на збіговисько до Росії

Тож детальніше про кожного з тих, хто взяв участь у кремлівському збіговиську та кому куди не глянь не «різав око» атрибут російської імперії і символ сепаратизму та агресії проти України – георгіївська стрічка, заборонена в Україні.

Олександр Волянюк

Волянюк відомий у Луцьку як очільник громадської ради при голові Волинської ОДА, колишній прес-секретар громадського формування «Варта порядку» та член політичної партії «УКРОП». 

У 2015 році Олександр Волянюк балотувався від цієї політичної сили у депутати Луцької міської ради. Більше того, формування «Варта порядку» знане у Луцьку як «кишенькова» армія голови Волиньради, головного волинського «укропівця» Ігоря Палиці, який і фінансує формування. Щоправда, досі журналісти-розслідувачі так і не змогли допроситися у представників «Варти порядку» інформації про джерела фінансування.

Ольга Саган

Саган – голова громадської організації «Центр міжкультурних комунікацій» (кол. «Російський культурний центр ім. В.Черномирдіна»). Минулоріч восени її викрили на співпраці з російськими спецслужбами. А вже у грудні 2017 року громадське формування "Національні Дружини Волинь" та політична партія "Національний корпус" зверталися до правоохоронців з проханням розібратись із російською пропагандою на Волині, у тому числі – із Саган. Причина такого звернення - причетність, на переконання активістів, Ольги Саган до показу у Луцьку радянського фільму про авіацію «Право на крила». До слова, саме Саган, людина, яку правоохоронці вже викривали на співпраці з ворожими спецслужбами, за інформацією власних джерел Інформаційного агентства ВолиньPost, і очолювала делегацію у Брянську. 

Ілля Сметанін

От, власне, і про авіацію. Ілля Сметанін – співзасновник організації Волинських авіалюбителів, артист Волинської філармонії. Саме він був одним з двох головних ініціаторів показу у Луцьку скандального фільму про доблесних радянських пілотів. Більше того, у день показу (а то було 25 листопада) на усіх телеекранах України була жалобна свічка пам’яті. Бо 25 листопада – День пам’яті жертв голодоморів та репресій. День вшанування тих українців, чиї життя згоріли у жорнах радянської системи. Відомо, що Ілля Сметанін дістав скандальну стріку з Держтелерадіофонду Росії, заплативши за це ще й чималі кошти. 

Більше того, під час дискусії навколо «МакДональдсу» у Луцьку Ілля Сметанін теж не залишився осторонь. Він заявив, що «МакДональдсу» не місце на на розі вулиці Стрілецької та проспекту Президента Грушевського. Мовляв, там має бути сквер авіаторів. Таку ж позицію тоді відстоював і «УКРОП», залишаючи місто без суттєвої інвестиції.

Валерій Корпач 

Корпач – член виконавчого комітету Луцька, голова правління ОСББ на вул. Карпенка-Карого, 9. Він – «протеже» «УКРОПУ» у виконкомі і про це політична сила заявляла відкрито. Бо саме депутат від фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Петро Бойко запропонував включити до складу виконавчого комітету Луцької міської ради представника «чи найчисельнішої громадської організації «Ради голів правлінь ОСББ Луцька». Мовляв, тодішній представник ОСББ у виконкомі Роман Бондарук не виконував своїх обов’язків належним чином. 

Олександр Булавін

Олександр Булавін – голова Волинської обласної організації ветеранів України. Здавалося б, до політики – аж ніяк не причетний, до «УКРОПУ» – й поготів. Утім, не все так просто. Сам Булавін під час урочистого пленарного засідання з нагоди 30-річчя діяльності організації розповів, що (цитуємо сайт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом») «важко було б провадити діяльність, якби не допомога благодійників і спонсорів. Одним із таких є Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який від самого початку роботи підтримував ветеранів у проведенні різноманітних заходів». 
 

«Проукропівці» та агенти Кремля: хто з Волині їздив на збіговисько до Росії

Зауважимо також, що активним учасником і своєрідним «рупором» від української делегації на кремлівському форумі був український журналіст Володимир Скачко, відомий публікаціями антиукраїнського характеру. Зокрема, чимало його публікацій – на сайтах «Русское Агентство Новостей» і «Антифашист»

За дивним збігом обставин одразу ж після приїзду волинян з кремлівського форуму напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Ковелі осквернили пам'ятник «Невідомому солдату». Не у компетенції журналістів проводити паралелі між цими явищами. Тож вважаємо, що обов’язок відповідних структур – з’ясувати деталі поїздки до країни-агресора та дати оцінку діям її учасників, а завдання кожного волинянина – проаналізувати загрозу таких «засланих козачків» не лише для області, але й для цілісності та суверенітету держави загалом. 

Соломія ІВАНЧУК

Коментарі
10 Травня 2018, 18:50
на палю цю купку зрадників
10 Травня 2018, 20:50
А Левчук шо,заховався????Це ж треба яке хитре.За шиворот і в тюрму.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром