У Луцьку планують реконструювати станцію водопідготовки на Дубнівському водозаборі

13 Березня 2024, 15:25
Ілюстративне фото 204
Ілюстративне фото

У Луцьку планують реконструювати станцію водопідготовки на Дубнівському водозаборі. На засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося у середу, 13 березня, затвердили кошторисну документацію проєкту «Реконструкція станції 2-го підйому Дубнівської площадки водопідготовки в м. Луцьк, вул. Дубнівська 26».  Про це повідомляє кореспондентка Район.Луцьк.

Кошторисна вартість реконструкції становить більше 185 мільйонів гривень.

За словами директора КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка станцію на Дубнівському водозаборі побудовали у 1975 році. Майже 50 років її не ремонтували. Наразі станція обслуговує майже 70% жителів громади і від її роботи залежить безперебійне постачання води, придатної для споживання і використання у ппобуті.

Під час реконструкції станції водопідготовки встановлять сучасні фільтри,  переобладнають насосні станції. При модернізації станції використовуватимуть сучасні технології KREVOX та Culligan, які пришвидшать фільтрацію. Подібна технологія дозволить управляти роботою фільтрів та забезпечить їх антикорозійний захист. Сучасне устаткування з водоочищення дозволить за добу очищувати  40 тисяч метрів кубічних води.

 

 Читайте також:  У Луцьку з квітня на ринках КП «Луцькі ринки» подорожчає вартість оренди

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024