«Ганьба! Вважаю це геноцидом народу»: як лучани проект парку обговорювали

24 Березня 2016, 19:27
2069

Представник забудовника запевнив, що будівельна компанія готова прислухатися до усіх конструктивних зауважень мешканців і напрацювати спільну концепцію розвитку парку на Конякіна-Гордіюк.

Про це стало відомо у четвер, 24 березня під час обговорення проекту благоустрою паркової зони на перетині вулиць Конякіна – Гордіюк.

Архітектор Олександр Балан представив проект благоустрою парку і наголосив, що це ще не остаточне напрацювання, а лише окреме бачення розвитку паркової зони.

Представлення проекту викликало обурення в громади, яка хоче «зберегти єдину зелену зону, яка є на кварталі».

Мешканці апелювали до архітектора, вигукуючи: «Не треба робити Гаразджу-2!», «Геть руки від парку!», «Ганьба! Шиба давно уже цей парк купив».

На що архітектор зауважив: «Та не кричіть, ради Бога. Я, як архітектор, міг би взагалі не показувати цього. На ці сім гектарів було дуже багато апетитів. Хотіли побудувати аквапарк, гуртожитки для університету «Україна». Але ми взялися за цю роботу, щоб зберегти те, що залишилося».

Підтримав Олександра Балана і перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

«Ми поки що напрацьовуємо варіант, тому ви маєте унікальну можливість поспілкуватися з архітектором і надати свої пропозиції», – зазначив заступник.

Одна із мешканок 40-го мікрорайону зауважила, що у проекті варто передбачити облаштування дороги до церкви. Проте більше конкретних пропозицій від мешканців не було. Основним аргументом жителів було незаконне знищення зеленої зони.

«Я, як лікар-педіатр, вважаю це геноцидом нашого народу. Чим мають дихати діти? Хай забудовник відшкодує знищення дерев і облаштує той парк, який є», – зауважила ще одна мешканка 40-го мікрорайону.

Усередині словесної перепалки, тема якої уже далеко відійшла від обговорення концепції розвитку парку, архітектор покинув залу засідань.

Коли слово попросив депутат міськради Микола Дендіберін, один із представників громади вигукнув: «Чого він тут москальською говорить? Переведіть на рідну мову, будь ласка! Ми не розуміємо!»

«Свою маму будете учить, как разговаривать», – обурився депутат.

До порядку у залі періодично закликали депутати та заступник мера, проте нові фрази обранців громади чи представника забудовника викликали нові дискусії.

Зокрема, громада обурювалася розритим стадіоном, зрізаними деревами, цікавилася питаннями оренди та «хто, що, коли і кому продав».

Крапку в обговоренні вирішив поставити представник забудовника. Він зауважив, що будівельна компанія готова вислухати пропозиції мешканців.

«Шановні, те, що тут відбувається, називається громадськими обговореннями, але жодних конструктивних пропозицій, окрім дороги до церкви, я не почув. Треба щось робити, щоб парк мав обличчя. Ви зараз повинні назвати свої ідеї. На сьогодні забудовник готовий враховувати ваші побажання стосовно деяких речей».

Він також зазначив, що з грудня 2015 року зеленій зоні надали статус парку, тому ніхто тут не може побудувати житлових будинків. Тож для того, щоб напрацювати єдину концепцію бачення, представник забудовника запропонував створити робочу групу за участі депутатів, забудовника та ініціативних жителів.

Коментарі
24 Березня 2016, 22:37
а фірма магнит нору там вирие замість центра Луцька
25 Березня 2016, 10:39
Колись Луцьк був самим зеленим містом.... Зараз це загазоване село! Бідні діти. А потім батьки дивуються чому так часто хворіють діти! А чим вони мають дихати??? СМОГОМ!!!
25 Березня 2016, 12:10
Бідні діти ті, які гуляють в тому парку, наражаючи себе на небезпеку знайшовши шпріца викинутого "активістом", чи поранившись склом побитої пляшки, викинутої ще одним "активістом" або найгірше взагалі заблудившись в тих купах сміття стати "активістом" який розкидає шприци та бє пляшки. І це всіх влаштовує тому що ми смітник називаємо - "ПАРКОМ" і зміни нам непотрібні.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром