Волонтерка з Луцького району написала книгу, щоб зібрати донати для Збройних Сил України

06 Березня 2024, 10:38
Фото з презентації 465
Фото з презентації

Жителька селища Сенкевичівка Городищенської громади Тамара Мазурок презентувала новий збірник віршів «Територія життя» та весь тираж спрямувала на збір донатів для ЗСУ.

Презентація книги пройшла 5 березня 2024 року у актовій залі Сенкевичівської мистецької школи. Про це повідомили на сайті Городищенської громади.

Вчителька математики з 40-річним стажем роботи, володарка 32 нагород різних рівнів, волонтерка, авторка книг «Горить свіча на підвіконні», «Відмінник вічності», «Родина», «Життя, що стало піснею» Тамара Мазурок презентувала збірку поезій «Територія життя» відвідувачам, серед яких були і члени сімей загиблих на війні земляків.

Збірка Тамари Мазурок «Територія життя» налічує понад 100 віршів, які вона написала за два роки повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Частину цих віршів продекламовали на заході, решту пропонують прочитати тим, хто придбав збірку.

«Мазурок Тамара Хомівна свій фронт віднайшла у перші години війни. Зібравши групу підтримки, налагодила плетіння маскувальних сіток для воїнів 14 бригади. А от на поетичному  рівні було все складно: муза тоді оніміла і «прорив» стався лише через два місяці – на другий день Великодня», – розказала головна спеціалістка гуманітарного відділу Алла Гуменюк.

На сайті зазначили, що у авторки виникла ідея надрукувати «Територію життя» та весь тираж спрямувати на збір донатів для ЗСУ, що і відбулося на презентації. В цьому посприяв благодійний ярмарок, який організували місцеві жителі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024