У Луцьку школяр провисів на турніку 35 хвилин та встановив рекорд України

04 Березня 2024, 17:27
Олександр Прозновський 672
Олександр Прозновський

13-річний школяр з Луцька Олександр Прозновський встановив рекорд України з найбільш тривалого безперервного вису на турніку – 35 хвилин 16 секунд.

Рекорд офіційно зафіксували 2 березня, під час змагань серед спортсменів Федерації рукопашного бою Луцька, розповів Суспільному офіційний представник Національного проєкту «Книга рекордів України» Віталій Іваницький.

Олександр Прозновський навчається у Луцькому ліцеї №10, де і відбулися змагання та фіксація рекорду. Рукопашним боєм школяр займається п’ятий рік. До рекорду готувався ретельно.

«Спершу я поставив собі ціль провисіти 5 хвилин, але так вийшло, що я провисів 10 хвилин і такий рекорд встановив у своєму клубі, потім з'явилася мотивація, почав також займатися воркаутом. Останній раз я провисів 30 хвилин. Мені просто подобається бити рекорд, це все ніби азарт», – говорить хлопець.

«Все всередині перевернулося, — коментуючи досягнення сина, сказала Тетяна Прозновська, — Переживаю за нього, за його фізичний і моральний стан. Це тільки його рішення, а ми його підтримали».

Зі слів представника Книги рекордів, такий рекорд в Україні встановили вперше.

«Є світовий рекорд, встановлений норвезьким спортсменом — 16 хвилин. Тому приємно, що Україна перемогла і побила всі рекорди. Надзвичайно вражений досягненнями юного спортсмена», — сказав Віталій Іваницький.

Під час встановлення рекорду школяр декілька разів міняв руки, щоб налагодити кровообіг, але з турніка зліз із мозолями.

Як розповів головний суддя Дмитро Грисюк, змагання з рукопашного бою у Луцьку проводять двічі на рік. Цього разу до них долучилися 150 учасників з Луцька, Ківерців і Торчина.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024