На залізничному вокзалі Луцька показуватимуть памʼятні ролики про загиблих військових

04 Березня 2024, 10:48
На Луцькому вокзалі показали історію Ігоря Модіна 426
На Луцькому вокзалі показали історію Ігоря Модіна

На залізничному вокзалі Луцька вшановуватимуть пам'ять загиблих захисників з Волині. 

Платформа пам'яті Меморіал спільно з «Укрзалізницею» започатковують традицію вшанування пам’яті загиблих захисників. На екранах вокзалів п’яти міст – Луцька, Києва, Івано-Франківська, Харкова і Дніпра – показуватимуть пам’ятні відео з історіями військових, які віддали життя у боротьбі з Росією. Про це повідомляють організатори проєкту. 

Уперше пам’ятний ролик на залізничному вокзалі Луцька показали 1 березня. Це історія водія кулеметного взводу Ігоря Модіна. Йому було 27 років, родом із Волині. Працював водієм навантажувача. Любив рибалити. Разом із дружиною виховував доньку. Загинув 30 березня 2022 від поранень, отриманих у бою на Миколаївщині. 

«Відео про українських захисників на вокзалах і в потягах – це продовження формування нової культури пам’яті, у фокусі якої – саме люди та їхні історії. Це ті жести пам’яті, які покликані підтримати рідних загиблих та спонукати нас, суспільство, не забувати про тих, кому завжди маємо бути вдячні», – зазначила співзасновниця Платформи пам'яті Меморіал Лера Лауда

Меморіал планує розширювати локації для вшанування пам'яті загиблих у публічному просторі. Власники екранів, які хочуть долучитися до вшанування пам'яті разом з платформою Меморіал, можуть звернутися з листом на пошту організації: [email protected].

Читайте також: У Торчині презентують біографічні портрети загиблих воїнів-земляків

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024