Місто, що лікує: у Луцьку для воїнів, які проходять тут реабілітацію, провели екскурсію

01 Березня 2024, 16:18
Військовий на екскурсії 433
Військовий на екскурсії

У Луцьку для військових, які відновлюються тут після бойових дій, провели першу у 2024 році екскурсію під назвою «Луцьк – місто, що лікує». 

Участь взяли близько 20 воїнів із різних міст України. Про це повідомили на сайті Волинської ОДА.

Розпочалася поїздка з історій та легенд про обласний центр Волині від екскурсоводки Анастасії ще в автобусі. Коли розповідь дівчини раптово перебив її радіомікрофон, вона мовила: «все добре, це він так реагує на залізо».

«Це в мене просто заліза багато», – додає, посміхаючись 47-річний Олександр з Києва, чиї руки і нога буквально зібрані за допомогою спеціальних пластин.

Чоловік з першого дня вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ. Він добре пам’ятає, коли отримав поранення – 3 березня 2023 року. Каже, що таке не забувається. І ось уже півроку перебуває в Луцьку на реабілітації, тож використовує цей час з користю, хоч і сумує за рідними. Відвідав костел Петра і Павла, підземелля під ним, замок Любарта та періодично ходить у театр. Тож відразу ж погодився й на екскурсію.

«Луцьк дуже гарне місто, комфортне, і люди приємні», – зазначає Олександр.

Цього разу хлопці відвідали Окольний замок та Замкову площу, а також храм Воскресіння Господнього, капличку Віри Надії Любові та їх матері Софії й купальню цілителів безсрібників Косьми та Даміана у Гірці Полонці. Кожен набрав собі воду з джерела та загадав бажання, кинувши монету у купіль.

«Дякую за ваш подвиг. Хай Господь поверне вам здоров’я – духовне і тілесне. І пам’ятайте, що віра – це фундамент нашого життя. Можливо, не ходили ви до церкви і не були глибоковіруючими людьми, але сьогодні використайте свій час у молитві, згадавши своїх батьків, рідних і близьких», – зазначив настоятель храму Воскресіння Господнього отець Володимир.

Загалом це уже п’ята, але перша в цьому році екскурсія, що організував департамент економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів ОДА для військових, які проходять реабілітацію у медзакладах Волині.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024