Мешканці Рокинь споживатимуть чистішу воду: для її очистки встановили станцію за 2,7 мільйонів гривень

28 Лютого 2024, 13:42
Модульна система очистки води 491
Модульна система очистки води

У Рокинях нещодавно встановили модульну систему очистки води. 

Перша така минулого року запрацювала у селі Брище. Селище Рокині – одне з небагатьох, яке має централізоване водопостачання. Раніше тут була станція очистки води ще радянського зразка. Про це пишуть на сайті Луцькради. 

Близько тисячі господарств тут користуються централізованим водопостачанням. Станція добре справляється з очисткою води для такої значної кількості споживачів.

Інноваційна система водопідготовки Organik M-200 вартістю 2,7 мільйонів гривень – повністю готова модульна станція італійсько-німецького виробництва. Серед іншого, вона проводить видалення механічних забруднень, сполук заліза і марганцю, мулу, піску, завислих речовин. Станція працює в автоматичному режимі з мінімально можливими експлуатаційними витратами.

Вода з артезіанської свердловини подається на установку, де проходить систему аерації. Обладнання знижує вміст сполук амонію та видаляє розчинений сірководень за рахунок наявності фільтрувального шару з каталітичними властивостями. Після очищення вода зберігає всі свої корисні властивості й мікроелементи.

Як зазначив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, встановлення другої станції водопідготовки є складовою частиною поетапного плану підвищення якості питної води у Луцькій міській територіальній громаді. Крім систем водоочистки у Рокинях і Брищі, він включає в себе вже реалізований проєкт доочищення води в одному з навчальних закладів Луцька. А в подальшому передбачає встановлення системи високоякісного очищення води на Дубнівській станції водопідготовки, яка забезпечує водою значну частину жителів Луцька.

Читайте такожДе на Волині вода не відповідає санітарно-гігієнічним нормам через паводки: результати досліджень

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024