Муніципали закликають лучан косити високу траву

07 Травня 2018, 16:03
Газони у Луцьку 3108
Газони у Луцьку

Газони з травою вище 15 сантиметрів муніципали просять покосити.

Допис із таким проханням з'явився на Facebook-сторінці луцьких муніципалів у понеділок, 7 травня. Мунвартівці, відповідно до вимог Правил благоустрою міста, закликають прибрати газони поруч із власними територіями.

«Департамент муніципальної варти Луцької міської ради звертається до керівників комунальних та комерційних структур, а також освітніх установ міста з проханням покосити траву поблизу закладів харчування (кафе, ресторани), об’єктів сфери надання послуг (перукарні, салони краси), ринків, магазинів, аптек, а також шкіл, садочків та вищих навчальних закладів. 

З метою дотримання «Правил благоустрою міста Луцька» та забезпечення належного естетичного вигляду міста інспекторами департаменту муніципальної варти постійно проводяться огляди територій щодо своєчасного косіння трави на прилеглих територіях та робота по контролю за комунальними закладами міста, в тому числі ЖЕКами.

Так, відповідно до пункту 4.6. «Правил благоустрою міста Луцька», всі суб’єкти господарювання, не залежно від форми власності, до виготовлення схеми меж територій закріплених за підприємства, установами та організаціями, зобов’язані прибирати прилеглу/закріплену територію. 

Разом з тим, підпункт 2.5.2.10. пункту 2.5.2. Правил гласить, що власники об’єктів благоустрою зобов’язані утримувати зелені насадження (посадка, видалення, обрізка дерев і кущів, косіння газонів, боротьба з бур’янами, шкідниками, хворобами, поливання, підживлення тощо) відповідно до існуючих Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України. Косити газони необхідно періодично, при досягненні трав’яним покровом висоти 15 см, залишаючи висоту 3-5 см. Скошена трава повинна бути прибрана протягом тієї ж доби, коли виконувались роботи з косіння», – ідеться в дописі муніципалів. 

Газони треба підстригти
Газони треба підстригти

Траву вище 15 сантиметрів необхідно зрізати
Траву вище 15 сантиметрів необхідно зрізати

Про це просять комунальників, підприємців та заклади освіти
Про це просять комунальників, підприємців та заклади освіти

Аби місто стало гарнішим
Аби місто стало гарнішим

Читайте також: Ветеранів – Гордіюк: муніципали демонтували креативні огорожі з плінтусів і мотузок.

Коментарі
07 Травня 2018, 22:31
Згідно тарифів ,норм затвeрджeних міською радою-покос проводиться 3 три рази в рік.Муніципали займаються показухою.Муніципали відмовляються фіксувати порушeння благоустрою,якщо вині чинуши .Аварійні дeрeва нeвидаляють,сміття 1раз в дeнь нeвивозять,кабeля під напругою сeрeд гілок,сміття на дорогах в дворах багатоповeрхових будинках,кущі 2рази в рік нeпідрізають ,сміттeві контeйнeри 1раз в 10днів нeмиють,1раз в рік нeфарбують і т.д.Муніципали створeнні для отжима бізнeсу,зeмлі,бабла для посадовців.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром