Лучан кличуть на безкоштовний дитячий кінофестиваль «Чілдрен Кінофест»

07 Травня 2018, 15:08
Чілдрен кінофест у Луцьку 3720
Чілдрен кінофест у Луцьку

До перегляду найкращих дитячих фільмів та короткометражок. знятих дітьми, кличуть цілі сім'ї лучан.

Традиційно, дитячий кінофест відбувається у більше, ніж 20 містах України. У 2017-му його відвідало більше 40 тисяч глядачів, інформують організатори фесту.

«Чілдрен Кінофест» знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. До конкурсної програми фестивалю увійшли 7 стрічок для глядачів від 4 років, які відбирали на найбільших європейських кінофорумах. Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

П'ятий ювілейний фестиваль, окрім насиченої новими стрічками програми, матиме також особливий показ 30-річного анімаційного фільму «Острів скарбів» режисера Давида Черкаського.   

Відкриє «Чілдрен Кінофест» документальна стрічка «Земля: Один вражаючий день» від британської студії BBC. Знята за допомогою найсучасніших технологій, вона кличе глядачів у подорож нашою планетою у компанії різноманітних тварин, та показує один день з їх життя. Україну цього року представляє фентезі «Сторожова застава». Її головний герой, сучасний школяр, за допомогою чарівного порталу потрапляє у часи Київської Русі. 

У програмі також дві історії з юнацького конкурсу Берлінського кінофестивалю Generation. «Сів заблукала уві сні» – шведсько-норвезька історія однієї ночівлі, що перетворюється на подорож зачарованим будинком. Для аудиторії старшого віку – стрічка «Маленька гавань», яка розповідає про дівчинку, яка знаходить на вокзалі покинутих малюків та починає піклуватися про них. Ця картина спільного виробництва Чехії та Словаччини стала найкращим фільмом Generation, отримавши премію «Кришталевий ведмідь» Берлінале.

Дивитимуться маленькі глядачі і найкращу французьку анімаційну стрічку за версією премії «Сезар» – «Великий злий лис та інші історії». Фільм про пригоди звірів на селі від творців «Ернеста та Селестини» створений у техніці акварельної анімації. 

За традицією, закриє фестиваль володар гран-прі попереднього року – британський фентезі-фільм «Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу», екранізація бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. 

Переможця визначатимуть самі глядачі, ставлячи свої оцінки у спеціальних анкетках. Члени спеціального журі обиратимуть кращу серед дитячих короткометражок, які на конкурс відправляли юні каномайстри.

Реєстрація на безкоштовні покази стартує 20 травня. Сам фест проходитиме у луцьому кінотеатрі «Premier city» в ТЦ «ПортCity» з 25 травня по 3 червня.  Фестиваль проходить за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Державного агентства України з питань кіно, посольств і культурних представництв країн-учасниць фестивалю.

Координатори проекту у Луцьку – Tikhonov сoncert and event agency та ГО «Волинський Актив Молоді» 

Довідка за телефоном : + 380 97 376 85 93

Детальніше за посиланням.

Афіша заходу
Афіша заходу

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024