У Луцьку провели в останню путь воїнів Юрія Оверчука та Олександра Пашківського

27 Лютого 2024, 14:19
Лучани попрощалися з військовослужбовцями, чиї життя забрала війна 931
Лучани попрощалися з військовослужбовцями, чиї життя забрала війна

Лучани попрощалися з військовослужбовцями Юрієм Оверчуком та Олександром Пашківським, чиї життя забрала війна. 

Відспівування почалося об 11:00 у вівторок, 27 лютого. Церемонію прощання у Кафедральному соборі Святої Трійці відвідала й кореспондентка Район.Луцьк.

Юрій Оверчук народився 3 травня 1978 року у селі Полонка. Жив у Луцьку, працював на підприємстві «Луцьктепло» слюсарем ремонтної бригади теплового району з початку 2009 року. Колеги запам’ятали Юрія веселим, життєрадісним чоловіком, «душею компанії». 

Світлина загиблого Юрія Оверчука
Світлина загиблого Юрія Оверчука

Хрест загиблого Юрія Оверчука
Хрест загиблого Юрія Оверчука

«Юрій Петрович у 2014 – 2015 роках служив в АТО, а вже 25 лютого 2022 року мобілізувався знову. Коли приїжджав у свою останню відпустку, казав: «Хлопчики, не переживайте, все буде добре!», – поділились колеги.

У лавах Збройних Сил України служив командиром машини у механізованому відділенні механізованої роти, мав позивний «Журавель».

Молодший сержант Юрій Оверчук загинув 21 лютого 2024 року на Донеччині. Останнє бойове завдання 45-річний військовослужбовець виконував в районі села Терни у Краматорському районі.

Лучанин Олександр Пашківський народився 29 грудня 1985 року, жив у Луцьку. Також брав участь в антитерористичній операції у 2014 – 2015 роках.

Світлина загиблого Олександра Пашківського
Світлина загиблого Олександра Пашківського

Хрест загиблого Олександра Пашківського
Хрест загиблого Олександра Пашківського

38-річний військовослужбовець захищав Україну в лавах ЗСУ. Старший солдат Олександр Пашківський на позивний «Борода» отримав важкі поранення на полі бою. Тривале лікування у шпиталі, на жаль, не врятувало бійця. Олександр Пашківський помер 25 лютого у Луцькій міській клінічній лікарні. 

Проповідь говорив військовий капелан протоієрей Олександр Вронський

«Перемога обов'язково буде за нами. Ми будемо битися на морі, в повітрі і будь-де. І обов'язково переможемо, тому що велика ціна вже заплачена. Хлопці, ми вас не зрадимо. «Ми вас сьогодні поховаємо, а завтра підемо в бій», – так казали січові стрільці», – сказав священнослужитель.

Проповідь говорив військовий капелан протоієрей Олександр Вронський
Проповідь говорив військовий капелан протоієрей Олександр Вронський

Також військовий капелан поділився спогадами про загиблих Олександра та Юрія.

«Вони прожили достойне життя. Олександра я знав ще з часів АТО, як він звитяжно боровся за нашу неньку. І коли прийшов час знову боронити, він, не вагаючись, знову пішов. Ось істинний воїн, син світла, приклад для наслідування. Юрій виховав свою доньку, яка навчалася в нашій православній Богословській академії. Це теж треба любити свою країну і свій край, щоб виховати дітей у такому дусі», – сказав Олександр Вронський.

Після церемонії відспівування труни пронесли Театральним майданом. Оркестр Національної Гвардії України виконав Державний Гімн.

Поховали Олександа Пашківського у селі Баківці, а Юрія Оверчука – у секторі військових поховань у селі Гаразджа.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024