Зоопарк просить про звільнення від податків

23 Березня 2016, 16:03
1448

Луцький зоопарк замість податків спрямовуватиме кошти на розвиток.

Про це йшлося 23 березня під час засідання комісії міської ради з питань соціально-економічного планування, бюджету та фінансів, пише VIP.

Директор КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповіла, що де-юре підприємство має прибуток, але фактично прибутки не завжди в чистому вигляді. Усе, що люди приносять у зоопарк: тварин, харчі, допомогу, ставлять на баланс із оціночною вартістю, яка теж зараховується як дохід. Тож виходить, що прибуток торік склав 110 тисяч гривень.

У податкову зоопарк сплатив 19,9 тисячі гривень. Окрім того, 25 %, тобто понад 23 тисячі, підприємство має сплатити у міську раду. В інших містах зоопарки звільнені від цього податку, а Рівненський зоопарк загалом функціонує як неприбуткова організація. Тож луцький звіринець просить про звільнення від плати податку.

До слова, дохід від продажу квитків у лютому становив 30 тисяч гривень. Для порівняння чотири роки тому зоопарк заробив на квитках 600 гривень. Загалом за минулий рік Луцький зоопарк заробив 655 тисяч. Проте специфіка роботи підприємства така, що прибутки залежать від пори року (сезон починається з травня) і погоди. Тож депутати вирішили підтримати зоопарк і звільнити його від сплати 23,5 тисяч гривень.

Остаточно ж це питання вирішуватиме сесія. Утім виникло питання, чому Луцький зоопарк не перевели у статус неприбуткової організації.

«Ми сплатили податки з того, що не отримали», - зауважив депутат Сергій Була і запропонував детальніше вивчити можливість переведення підприємства у статус неприбуткового.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром