У Луцьку в будинку Косачів зняли ролик для благодійної ініціативи французького художника-мураліста

26 Лютого 2024, 10:27
Іванна Яковенко, яка дуже схожа на Лесю Українку 390
Іванна Яковенко, яка дуже схожа на Лесю Українку

До дня народження Лесі Українки французький художник-мураліст Крістіан Гемі (С215), відомий своїми арт-об'єктами на зруйнованих окупантами будівлях в Бородянці, Ірпені та Гостомелі, оголосив благодійний збір в підтримку постраждалих українських дітей. 

Він запустив у соцмережах промо-ролик, який знімався у Будинку Косачів в Луцьку, а роль Лесі зіграла відома блогерка з Києва Іванна Яковенко, яка має надзвичайну схожість з поетессою. Цей проєкт – спільна ініціатива митця та Благодійного фонду «Сучасна Україна», який і розповів про це.

Крістіан Гемі дарує кожному, хто задонатить 50 євро для курсу психологічної арт-реабілітації постраждалих українських дітей, поштову марку із зображенням власного муралу «Портрет Лесі Українки» та своїм авторським підписом.

Для цього потрібно зайти за посиланням, зробити вказаний донат та надіслати дані для поштової відправки марки. Отримати поштову марку можна буде протягом наступних двох тижнів з моменту здійснення донату.

Всього в рамках даної ініціативи планують реалізувати 250 поштових марок. Всі виручені кошти художник передає соціальному проєкту For Kids UA, що реалізує Благодійний фонд «Сучасна Україна», для подальшої психологічної підтримки постраждалих українських дітей з прифронтових територій та родин загиблих захисників.

Французький вуличний художник Крістіан Гемі від початку вторгнення підтримує український народ та одним з перших приїхав до України у березні 2022 року.

До слова, разом з анонсом збору митець також опублікував на власній сторінці в Instagram промо-ролик, в якому українська блогерка та науковиця Музею видатних діячів української культури Іванна Яковенко в образі Лесі Українки цитує поезію письменниці та закликає всіх охочих підтримати українських дітей. На відео дівчина не просто постала в образі молодої поетеси, але й своїм аутентичним образом дозволила всім охочим доторкнутись до епохи, в якій жила письменниця, проходжаючись родинною садибою сім’ї Косачів на території історико-культурного заповідника «Старе місто» в місті Луцьк.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024