У мерії знають, хто має фінансувати будівництво спортмайданчиків

23 Березня 2016, 15:00
2596

У міськраді мешканцям запропонують співфінансувати облаштування спортивних майданчиків, якщо вони не зможуть знайти на це інвестора.

Саме такий варіант відновлення спортмайданчиків у місті пропонує заступник луцького міського голови Юрій Моклиця.   

«У майданчика має бути господар. Зрозуміло, що в такому випадку він має приносити гроші, тому доступ до занять тут не може бути повністю вільним. Можливо це буде 50% часу для занять місцевих мешканців, може бути інша пропорція», – пояснює заступник мера.

Як альтернативу пропонують співфінансування відновлення майданчиків: мешканці будинків та міська рада. Яким буде співвідношення витрат, вирішуватимуть під час переговорів.

«Але після того, як кожен скинеться по трохи на той майданчик, вони дивитимуться, щоб там не розпивали алкоголь, не ламали нічого», – переконаний Юрій Моклиця.

Проте посадовець визнає, що у 2016 році в бюджеті кошти на співфінансування відновлення майданчиків не передбачили. Поки тривають зустрічі із мешканцями, які готові «скинутися» на них та формування планів на 2017-й.

До слова, у Луцьку є близько 40 вуличних спортивних майданчиків і лише одиниці із них донині залишаються цілими.

Нагадаємо, що саме для вирішення проблеми нестачі спортмайданчиків під час однієї з останніх сесій Луцької міської ради прийняли рішення про створення комунального закладу «Спорт для всіх».

Більше про проблеми збереження нових та реконструкцію старих спортивних майданчиків читайте у матеріалі «Чи буде у місті вуличний спорт?»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром