У Підгайцях поховали розвідника Андрія Рандюка, який загинув минулого року

24 Лютого 2024, 17:11
Похорон Андрія Рандюка 548
Похорон Андрія Рандюка

Підгайцівська громада попрощалася із розвідником Андрієм Рандюком.

Воїн загинув 21 липня 2023 року під час мінометного обстрілу на Запорізькому напрямку. Поховати його вдалося лише 23 лютого цього року. Про це йдеться на сторінці Підгайцівської громади. 

Механік-водій розвідувального взводу, молодший сержант, житель села Підгайці тривалий час вважався зниклим безвісти, та дива, на жаль, не сталося, і загибель Андрія підтвердилася.

Сміливий, відважний, справжній господар – таким запам'ятали Андрія Рандюка односельці, шкільні друзі.

Військовослужбовець проходив строкову службу в армії, брав участь в АТО, а в січні 2023 став до лав ЗСУ боронити Україну.

Велелюдною ходою зустрічало та проводжало рідне село захисника, який назавжди повернувся додому.

Чин похорону священнослужителі звершили у Свято-Михайлівському храмі села Підгайці.

«Завдячуючи щоденному подвигу таких мужніх Героїв як Андрій, які стримують сьогодні ворога там ціною власних життів, ми сьогодні з вами маємо дар життя тут. Низький уклін, подяка батькам за виховання справжнього воїна, Героя, патріота, справжнього християнина», – розповів протоієрей Андрій Мовчанюк.

Зі всіма військовими почестями, у супроводі духового оркестру та гучних салютних пострілів, тіло воїна віддали землі.

Від імені президента України, Верховного головнокомандувача Збройних Сил України, матері Галині Рандюк вручили прапор як символ держави, якій вірно й до кінця служив її син.

Три побратими-розвідники, які стояли на захисті України у лавах одного батальйону – Андрій Рандюк, Владислав Ксьондз, Роман Мигдаль стали до лав Небесного легіону та знайшли вічний спочинок на кладовищі села Підгайці.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024