У Луцьку презентували антологію військових письменників «#Голоси»

21 Лютого 2024, 16:15
Військовослужбовиця Олена Лотоцька 534
Військовослужбовиця Олена Лотоцька

У Луцькій бібліотеці-студії «Дім» презентували збірку військових письменників «#Голоси». 

На захід 19 лютого приїхали три авторки – Олена Лотоцька, Оксана Весна, Ольга Донеччанка. Як розповіла Суспільному модераторка зустрічі, організаторка всеукраїнського форуму військових письменників Тетяна Пилипець, антологія об’єднує твори 30 учасників всеукраїнського військового форуму.

«Наше завдання — зберегти їхній голос в процесі нашої літератури, яка живе, не зважаючи на війну. Ми вже маємо наклад соціальний, тобто прокатний – тисячу примірників для бібліотек України. І зараз друга тисяча – напівкомерційний», — говорить модераторка.

Військовослужбовиця Олена Лотоцька, яка приїхала презентувати книгу, каже: у збірці представлене її есе. Жінка родом з Рівненщини, разом із чоловіком, який є кадровим військовим, жили у Криму. Після вторгнення Росії 2014 й окупації півострова переїхали у Львів.

Письменниця розповіла: пише із 2018 року, має дві прозові збірки.

«Це оповідання, оповідки, новели, образки. Дуже багато про наше Полісся. Я намагаюся зберегти в своїх творах ті знання, які мали моя бабуся, прабабуся, що знає моя мама, я – для наших поколінь», — додала Олена Лотоцька.

Зі слів завідувачки бібліотеки Ніни Бочарової, захід відвідали орієнтовно 100 людей. Збірку військових авторів 19 лютого презентували у трьох книгозбірнях Луцька.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024