Шопена: у музеї - виставка про пам'ять

22 Липня 2015, 13:40
4322

У Волинському краєзнавчому музеї у рамках програми «Місце зустрічі: діалог», що фінансується Німецьким фондом «Пам'ять, відповідальність і майбутнє», спільно з Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні» та Луцькою міською громадською ветеранською організацією «Спілка в’язнів-жертв нацизму» відкрито виставку «…Немов ковток свіжого повітря», на якій відвідувачі зможуть оглянути фото та прочитати історії людей із Східної Європи, які пройшли війну та були жертвами нацистського націонал-соціалізму.

Виставка доповнена матеріалами з фондів Волинського краєзнавчого музею, зокрема: фото волинян, котрі перебували у концтаборах – А. Бакулевича, Б. Клінкевича, М. Мазура, К. Зінчука, світлини колишніх остарбайтерів з Волині, документи періоду нацистської окупації, - повідомляє управління культури Луцької міської ради.

На стендах – історії, які висвітлюють: полонених концтаборів, людей, які працювали на примусових роботах у Німеччині, постраждалих з окупованих нацистами територій. Герої виставки розповідають про те, що їм допомогло вижити, діляться цим з молодшим поколінням.

Виставка функціонуватиме до середини серпня.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром