У Луцьку попрощалися із трьома військовими, які загинули на війні

17 Лютого 2024, 15:14
Прощання із військовослужбовцями 1099
Прощання із військовослужбовцями

У Луцьку в останню дорогу провели трьох військовослужбовців: Івана Притолюка, Станіслава Гуленкова та Михайла Коляду. Відспівали захисників у Кафедральному соборі Святої Трійці. 

Із загиблими попрощалася й кореспондентка Район.Луцьк

Люди зустрічають тіла
Люди зустрічають тіла

Михайлові Коляді у цьому році виповнилося 41 рік. Чоловік був призваний на військову службу по мобілізації. Служив водієм-радіотелефоністом відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів. 

«Я працювала з його тещею. Самого Михайла я не знала. Але коли ти щодня бачиш когось з його близьких, спілкуєшся, їдеш разом на роботу, розповідаєш про свої турботи, то вже його сім’я стає тобі наче рідна. Ви стаєте своїми людьми. Починаєш перейматися. Я розповідала про своїх родичів на війні, ми ділилися звістками, які нам передавали наші хлопці», – розповіла учасниця церемонії відспівування. 

Прощання
Прощання

Чоловік загинув 13 лютого біля населеного пункту Діброва Луганської області. У нього залишилося двоє дітей. 

«Мій син учився з ним в одному класі. І сусідами ми були. Михайло служив ще за часів АТО. Отримав контузію... І от дізналася про його смерть», – сказала сусідка. 

Загиблі
Фото загиблих

До того, як піти у ЗСУ, Станіслав Гуленков був майстром дзюдо. У 2021 році став призером Кубка Європи серед юніорів. У лавах ЗСУ здобув посаду сержанта. Військову службу проходив за контрактом.

«Я пам'ятаю його гарним, молодим… Він же спортсмен… був. Пам'ятаю, як разом з ним займалися в парку», – згадувала знайома. 

собор
Біля собору

Станіслав загинув на 22-му році життя в районі населеного пункту Новокалинове Донецької області (Авдіївський напрямок).

Івану Притолюку було 37 років. Чоловік мешкав у селі Прилуцьке. На військову службу його мобілізували на посаду гранатометника стрілецької роти. Притолюк загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новодарівка Запорізької області.

«...Луцьк зупинився. Бо тут найкращі сини лежать тілами… Вони полюбили нас усіх більше за своє життя. Хочеться сказати: спасибі вам, юнаки, за ту подаровану мить життя, яку ви нам вибороли своєю кров’ю», – промовив священнослужитель. 

шана
Шана воїнам

Притолюк
Фото Івана Притолюка

Труни полеглих побратими пронесли Театральним майданом міста. Перехожі віддали їм шану, ставши навколішки та схиливши голови. Услід їм несли квіти – переважно жовті. Оркестр Прикордонної служби виконав для них Державний Гімн. Івана Притолюка поховають на кладовищі у його рідному селі.  Станіслава Гуленкова та Михайла Коляду – у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024