У Піддубцівську амбулаторію купили нову портативну ультразвукову систему

17 Лютого 2024, 14:08
У Піддубцівську амбулаторію купили нову портативну ультразвукову систему 302
У Піддубцівську амбулаторію купили нову портативну ультразвукову систему

Для Піддубцівської амбулаторії, що в Луцькому районі, вдалося придбати сучасний УЗД апарат від компанії «Санте інтеграль».

Про це повідомили на сайті Підгайцівської громади.

Сімейна лікарка Ірина Тимчук розповіла та наочно продемонструвала можливості нової системи.

За її словами, сучасний портативний УЗД – це компактний апарат, який розміщується у невеличкому боксі, тому його можна використовувати не лише в стінах амбулаторії, а й у будь-якому іншому місці, під'єднавши до ноутбука, стаціонарного комп'ютера, планшета чи телефона.

«Цей апарат чудовий помічник для сімейного лікаря, зокрема для діагностики патологій черевної порожнини в разі травм, забоїв, діагностики жовчно – кам'яної хвороби, хвороби серця, гінекологічних патологій. Така діагностика допомагає сімейному лікарю швидко поставити діагноз та в разі потреби спрямувати пацієнта відразу до профільного спеціаліста чи на стаціонарне лікування», – пояснила Ірина Тимчук.

Заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь розповів, що покращити технолого-діагностичну базу Піддубцівської амбулаторії вдалося завдяки соціально-відповідальному аграрному підприємству ТОВ «Набуток» ГК ТМ «ВІЛІЯ», яке впроваджує соціальні проєкти у населених пунктах громади. Мова про населені пункти, в яких жителі здають підприємству в оренду свої сільськогосподарські угіддя.

«Це чудовий приклад ефективної взаємодії громади, бізнесу та влади. Підприємство щороку спрямовує інвестиції на створення соціальної інфраструктури та надає благодійну допомогу на розвиток цих населених пунктів», – розповів посадовець.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024