Плани на рік: «Бригантину» у Центральному парку Луцька хочуть знести, а атракціони оновити

14 Лютого 2024, 17:10
Бригантина у парку Луцька 541
Бригантина у парку Луцька

Озеленення, догляд за насадженнями, викос газонів, відновлення водозбірних кюветів у парку, рубка аварійних дерев: на засіданні виконкому Луцької міської ради підбили підсумки роботи парків та скверів у 2023 році та запланували роботи у 2024.

Про це з залу засідань міської ради, де у середу 14 лютого, пройшло засідання виконкому, повідомила кореспондентка Район.Луцьк.

Серед питань, які турбували членів виконкому, були подальші плани на реконструкцію «Бригантини» в Центральному парку. Міський голова Ігор Поліщук пояснив, що вважає реконструкцію недоцільною, але позбутися неестетичної конструкції наразі можливості не має. Адже вона зареєстрована, як нерухомість у приватній власності та знаходиться у заставі в банку.

«Я часто буваю у нашому парку, знаю власника «Бригантини». Ще у 2017 році я звернув його увагу на жахливий стан об'єкту, пропонував щось зробити. Через декілька тижнів я йшов повз цю «Бригантину» і побачив, як її фарбують двоє людей у дуже нетверезому стані. Один із них навіть впав у воду. Ось все, що я можу сказати про можливості домовитись з її власником. Її треба знести, вона вичерпала свій потенціал. Ми шукатимемо шляхи, хоча вона зареєстрована як об'єкт нерухомості. Більше за те – знаходиться у заставі банку», – сказав Ігор Поліщук.

Читайте також: Чому з Центрального парку досі не прибрали «Бригантину»

Також члени виконкому цікавились, хто проводить роботи в парку атракціонів. 

«Парк атракціонів взяв в оренду інвестор з Києва, він їх реконструює і запустить в роботу оновлену розважальну зону», – відповів директор комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Олександр Михалусь.

Директор комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Олександр Михалусь
Директор комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Олександр Михалусь

Плани розвитку скверів та парків Луцька на 2024 рік:

  • провести реконструкцію приміщення для обслуговуючого персоналу, обладнати складські приміщення та навіси для зберігання нової техніки та інструментів в Центральному парку;
  • забезпечити робітників засобами індивідуального захисту;
  • організувати та облаштувати освітньо-виховну зону у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (територія ПЗФ «Пташиний гай»);
  • винести в натуру та відмежувати території парків від суміжних землекористувачів, розмежувати окремі функціональні зони парків мінералізованими смугами, рядами живоплоту тощо;
  • проводити постійне озеленення та догляд за насадженнями;
  • викосити газонів різних типів на площі 250 гектарів, провести санітарну обрізку гілок приблизно на 500 деревах, видалити 200 аварійних дерев, підстригти 6 тисяч метрів живих огорож, організувати розсадник саджанців дерев та кущів для висадки у парках міста; 
  • продовжити відновлення водозбірних кюветів у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Підсумки 2023 року:

За інформацією, яку надав директор комунального підприємства «Парки та сквери Луцька» Олександр Михалусь, у 2023 році підприємство заробило 20 мільйонів гривень (з ПДВ) реалізацією товарів, наданням послуг з благоустрою та здачею майна в оренду. Витратило 18,5 мільйонів гривень, з них 12,5 – на вплату заробітних плат робітникам. В штаті станом на 31 грудня 2023 року числилось 66 робітників, їхня середня заробітна плата становить 13,132 гривні. 

Виконком
Виконком

Виконком
Виконком

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024