Лесі Українки: пам’ятник Бойка пропонують замінити Бандерою

22 Березня 2016, 15:08
2846

Погруддя Степана Бойка у сквері на вулиці Лесі Українки планують таки демонтувати, а взамін у сквері поставити пам’ятник Степану Бандері, який раніше хотіли встановити біля РАЦСу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у вівторок, 22 березня.

Депутат міськради Павло Данильчук зауважив, що в Українському інституті національної пам’яті, куди він звертався, повідомили, що постать Степана Бойка підлягає закону про декомунізацію. Тож в інституті не заперечують проти демонтажу погруддя.

Демонтований пам’ятник планують передати у сховище краєзнавчого музею. Натомість обранець громади нагадав присутнім про ще один пам’ятник, який планують спорудити біля РАЦСу.

«Особисто моя позиція – взагалі не ставити пам’ятники під час війни. Але рішення уже давно прийнято, на це закладено в бюджеті 200 тисяч гривень», – зазначив Павло Данильчук.

Тому Данильчук запропонував зменшити витрати на виготовлення пам’ятника і змінити місце його встановлення. Він зауважив, що в одній із петицій була пропозиція встановити погруддя Бандери в сквері на вулиці Лесі Українки.

Проте таку ідею підтримали не усі присутні. На думку начальника відділу охорони культурної спадщини Петра Троневича, найоптимальнішим місцем для пам’ятника був би сквер Степана Бандери навпроти прокуратури.

Не дійшовши згоди, члени комісії домовилися прийняти рішення після громадських обговорень, за якими і планують визначити найкраще місце для пам’ятника Степану Бандері.

Коментарі
25 Березня 2016, 20:56
потрибно капличку це и памятник и справедливисть
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром