Двоє людей у Луцьку загинули від чадного газу через витяжку у ванній

12 Лютого 2024, 14:30
Фото ілюстративне 583
Фото ілюстративне

Спеціалісти пояснили причину трагедії на вулиці Львівській у Луцьку, де чоловік та жінка отруїлися чадним газом та загинули. 

Попередня причина отруєння – зворотня тяга, спричинена примусовою витяжкою, встановленою у ванній кімнаті, а також аварійний стан газового проточного водонагрівача «TeploWest». Про це повідомляє пресслужба Волинської філії «Газмережі».

Нагадаємо, трагедія сталася 10 лютого. Рятувальники, прибувши до місця виклику, оглянули під’їзд та за допомогою спеціального інструменту відкрили двері квартири, в якій, імовірно, виникла пожежа. У помешканні працівники поліції виявили тіла двох людей без ознак життя, сліди горіння відсутні. 

Спеціалісти нагадують споживачам природного газу, чому робота електровитяжки біля газового котла чи колонки може призвести до отруєння чадним газом:

  • Витяжка з примусовою вентиляцією при роботі з газовим обладнанням димохідного типу (окрім плити), може стати причиною зворотної тяги;
  • Примусова витяжка працює за принципом всмоктувача: вона інтенсивно втягує повітря із приміщення у вентиляційний канал. Якщо при цьому обмежений доступ свіжого повітря, щільно зачинені двері та вікна, електровитяжка може втягувати продукти згорання із димового каналу колонки чи котла;
  • Чадний газ та інші шкідливі речовини, які утворюються в процесі горіння, потраплятимуть до приміщення;
  • Встановлення електричних витяжок у приміщеннях із газоспоживаючим обладнанням з відводом продуктів згорання у димовідвідний канал є грубим порушенням Правил безпеки;
  • Виконання будь-яких робіт, повʼязаних із монтажем газового обладнання, повинно проводитися кваліфікованими фахівцями, які уповноважені виконувати такі роботи та мають відповідний дозвіл.

Читайте також: У Луцьку на Львівській люди загинули від отруєння чадним газом

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024