В театрі ляльок у Луцьку покажуть виставу за твором відомого казкаря про пригоди козака

09 Лютого 2024, 10:40
«Казка про рудого чорта та козацький рід» 241
«Казка про рудого чорта та козацький рід»

У Волинському академічному обласному театрі ляльок відбудеться премʼєра вистави «Казка про рудого чорта та козацький рід».

Подія розпочнеться о 12:00 11 лютого. Про це повідомляють організатори. 

В основі – твір знаного українського казкаря Сашка Лірника. Постановку здійснив київський режисер Михайло Урицький, вже відомий жителям Луцька двома гастрольними виставами – «Тіні забутих предків» та «Вертеп. Надія».

«Казка про рудого чорта та козацький рід» – це історія пригод козака Семена, який через необережність свого старого батька Мехтода потрапляє у неволю до нечистої сили. Через багато випробувань доведеться пройти козаку, аж доки він не повернеться до рідної хати з мішком золота!» – йдеться в анонсі. 

Спеціально для вистави створювали унікальні декорації та костюми, виконані у народному стилі. Художниця вистави Ольга Демченко – випускниця кафедри мистецтва театру ляльок КНУТКіТ імені Карпенка-Карого, намагалася поєднати традиційні образи козаків із персонажами, які добре відомі сучасним дітям. Композитор вистави  Костянтин Яворський продумав звукове наповнення п’єси, використовуючи традиційні українські мотиви.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024