Найдорожча – на Північному, найдешевша – у супермаркеті: скільки у Луцьку коштує картопля

06 Лютого 2024, 19:17
Завокзальний ринок у Луцьку 701
Завокзальний ринок у Луцьку

Ціни на картоплю у Луцьку, як і по всій країні, почали  зростати ще на початку січня. Експерти пов’язують подорожчання популярного овочу з несприятливими погодними умовами при збиранні врожаю та тим, що переважна більшість виробників не мають можливості довго зберігати картоплю.  Кореспондентка Район. Луцьк дізналася скільки зараз коштує картопля у місті.

На Завокзальному ринку
На Завокзальному ринку

На ринку продають овочі та фрукти на різний смак та гаманець
На ринку продають овочі та фрукти на різний смак та гаманец

На Завокзальному ринку кілограм картоплі коштує 25 гривень. За таку ціну картоплю продають в торгових палатках  і  ті, хто торгує власною городиною на узбіччях біля ринку. При цьому ажіотажу чи  дефіциту немає, можна купити декілька кілограмів картоплі або придбати відразу 50-кілограмову сітку. До речі, продавці не зменшують ціну для оптових покупців.

Овочі та фрукти у палатках на Завокзальному
Овочі та фрукти у палатках на Завокзальному

На Завокзальному ринку в Луцьку
На Завокзальному ринку в Луцьку

Для порівняння, кілограм мандаринів, які привозять з Іспанії, Туреччини чи Греції, коштує від 50 до 100 гривень, за банани просять 50 – 60 гривень. Тобто, кілограм картоплі коштує, як півкілограма імпортних бананів чи мандаринів. Кілограм вітчизняних яблук обійдеться навіть дешевше, ніж картопля. Так, яблука сорту «Голден», «Лігольд», «Гала» продають за 20 гривень.  

На ринку без дефіциту та черг
На ринку без дефіциту та черг

На Північному ринку в Луцьку
На Північному ринку в Луцьку

На Північному ринку за кілограм картоплі також просять 25 гривень. У одному з торгових рядів можна знайти картоплю сорту «Кармен», кілограм якої коштує  29 гривень. За словами продавця ціна обумовлена тим, що картопля дуже смачна, гарно розварюється та довго зберігається.

В одному із супермаркетів Луцька кілограм картоплі можна купити за 21 гривню. Правда, на ціннику вказано, що овоч першого ґатунку. Поруч з ним продають помиту, велику картоплю від українського виробника,  фасовану в овочеві сітки. За два з половиною кілограми відбірного овочу просять майже 102 гривні. 

Читайте також:  Для дітей від 6 до 12 років: у Луцьку відкрили безкоштовний простір

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024