Луцьк простився із загиблим військовослужбовцем Олексієм Клімчуком

06 Лютого 2024, 14:01
Прощання з Олексієм Клімчуком 928
Прощання з Олексієм Клімчуком

Луцьк прощався із військовим Олексієм Клімчуком, який загинув від рук російських окупантів. 

Прощання із загиблим захисником почалося об 10:00 у вівторок,  6 лютого, у Свято-Петро-Павлівський церкві. Попрощалася із загиблим і кореспондентка Район.Луцьк.

Олексій Клімчук народився 2 березня 1981 року у селі, неподалік від Рожища, жив у Луцьку. За словами його однокласника Івана, Олексій був чуйним та доброзичливим. До повномасштабного вторгнення він працював оператором екструдера. Колеги пригадують Олексія, як людину, яка завжди готова була прийти на допомогу.

Луцьк простився із загиблим героєм
Луцьк простився із загиблим героєм

На прощанні із загиблим Олексієм Клімчуком
На прощанні із загиблим Олексієм Клімчуком

Олексія Клімчука призвали на військову службу по мобілізації у минулому році. Чоловік не дожив трохи більше місяця до 43 років.  Він загинув 31 січня неподалік Ямполівки на Донеччині. У воїна залишилася батьки та дружина.

«Сьогодні нема сім’ї, родини, яка б не пережила ту біду, трагедію, горе, яку переживає вся країна. Сьогодні загорілася вічна лампада новопреставленого воїна Олексія. Він 11 років тому у цьому храмі просив благословення на щасливе сімейне життя, тут вони з дружиною вінчалися, а сьогодні біль розриває серце.  Колись ми діставали темні хустки у певний, скорботний  час, а сьогодні ми їх не ховаємо, ми не встигаємо витирати сльози, бо зустрічаємо воїнів, солдатів, наших захисників», – сказав у проповіді протоієрей Богдан Линник.

На похороні Олексія Клімчука
На похороні Олексія Клімчука

На прощанні з Олексієм Клімчуком
На прощанні з Олексієм Клімчуком

Він також розповів, що Олексій Клімчук був медиком і неодноразово рятував своїх побратимів, витягував поранених з поля бою.

«Сім’я розповідає, що донині приходять листи з подяками від врятованих військових та їх рідних. Останній раз він пішов на завдання із землі у вічність. Він напевне знав та відчував, що це його останній день, але не сумнівався, йти чи ні. Нехай він стане воїном небесним, бо був достойним воїном України», – додав він та висловив найщиріші співчуття рідним,  близьким загиблого.

Фото загиблого Олексія Клімчука
Фото загиблого Олексія Клімчука

Луцьк простився з Олексієм Клімчуком
Луцьк простився з Олексієм Клімчуком

Попрощатися з загиблим Олексієм Клімчуком  зібралося дуже багато людей, у дворі церкви утворили коридор з кошиків з живими квітами. Віддати останню шану прийшли рідні, сусіди, колеги друзі.

У Луцьку простилися з Олексієм Клімчуком
У Луцьку простилися з Олексієм Клімчуком

Після завершення панахиди оркестр виконав Державний Гімн, труну з тілом Олексія провезли вулицями Луцька. Поховали Олексія Клімчука на кладовищі села Вишеньки Рожищенської громади.

Читайте також:  У Луцьку віддали останню шану прикордоннику Олегу Сироватку

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024