Лучанам-шантажистам, які вимагали у людей гроші та забирали документи, загрожує до 12 років вʼязниці

05 Лютого 2024, 15:16
Знайшли під час обшуків 445
Знайшли під час обшуків

Завершили досудове розслідування у справі про трьох лучан, які займалися шантажем та вимаганням грошей у людей.

Обвинувальний акт скерували до суду. Зловмисникам, двом із яких – 23, а третьому 20 років, загрожує, зокрема, до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресслужба поліції Волині. 

Нагадаємо, підозрювані організували «бізнес» на вимаганні грошей у громадян за нерозголошення конфіденційної інформації. Учасники групи реєструвалися у соціальних мережах під вигаданими іменами та збирали відомості про особисте життя певних громадян.

Згодом потенційній жертві один із зловмисників призначав зустріч, під час якої дізнавався справжні анкетні дані потерпілого. Після цього разом із спільниками вимагали у громадян гроші за нерозповсюдження щодо них різної інформації. При цьому молодики погрожували постраждалим фізичною розправою, забирали у них документи тощо.

Слідчі Луцького районного управління поліції повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 (Вимагання, вчинене групою осіб в умовах воєнного стану) та ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Луцьку затримали шантажистів, які заробляли на погрозах людям

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024