Луцький ювелір присвячує свої прикраси місту

05 Лютого 2024, 15:42
Тарас Янюк 744
Тарас Янюк

Луцький ювелір Тарас Янюк 15 років займається ювелірною справою, а свої прикраси присвячує рідному місту. 

Майстер розповів: він працює над браслетом луцького кликуна. Це прикраса зі срібла із зображенням одного із символів Луцька. Її замовили у Варшаві на подарунок до Дня святого Валентина. Про це йдеться в сюжеті Суспільного

«Кликун – один із символів нашого міста. Він стоїть на вежі луцького замку і о 12 годині сурмить і вигукує: «вартую»! Це символізує, що він піклується про наше місто. Цей браслет — це як оберіг», — говорить ювелір.

Під час повномасштабної війни, зі слів ювеліра, особливо популярними стали прикраси патріотичного змісту. Українці хочуть себе ідентифікувати, щоб де б вони не були у світі, всі бачили, що вони з України.

Серед незвичних прикрас ювеліра — кулони, що зроблені зі справжніх гільз. Зі слів Тараса Янюка, їх йому передали українські військовослужбовці безпосередньо із передової.

«Я їх обробив, і вставив замість кулі грановані камені. І вони так вішаються на ланцюжок і дуже стильно і гарно виглядають. Багато хлопців замовляли з передової. Відправляю їм туди», — каже майстер.

Із курйозних виробів, які доводилося робити майстру — бруківка зі срібла у натуральну величину. Її Тарас Янюк виготовив на замовлення як подарунок до Дня народження. Каже, що виріб заважив орієнтовно пів кілограма.

«Це зі срібла ціла така цеглина була. Яка точно вага, я вже і не пам'ятаю. Орієнтовна вартість матеріалу на даний час близько 500 доларів США», — додав Тарас Янюк.

Популярністю серед туристів, зі слів Тараса Янюка, також користуються прикраси із символами Луцька. Це мініатюрна вежа Луцького замку, автомобіль «Волинянка» та вже згаданий браслет із зображенням кликуна.

Зараз Тарас Янюк розробляє новий виріб — снігову кулю із вежею замку всередині. Перший зразок виконав у сріблі.

«Це лише ідея, яка буде втілюватися в життя. Ми ще думаємо, як його краще зробити, як його вдосконалити, щоб воно гарно все пасувало і щоб потім його можна було з легкістю тиражувати», — розповів ювелір.

Зі слів ювеліра, прикрасу він може створити із будь-чого – навіть зі звичайного цвяха, який знайшов на вулиці. Головне — це ідея виробу, а не цінність металу.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024