Шанс на підтримку та допомогу: у Гірці Полонці запрацював жіночий простір

05 Лютого 2024, 11:25
У Гірці Полонці запрацював жіночий простір 627
У Гірці Полонці запрацював жіночий простір

У Боратинській громаді запрацював жіночий простір, який відкрили у приміщенні бібліотеки села Гірка Полонка.

Простір має стати територією, де кожна зможе знайти для себе можливість поспілкуватися, відновити сили та почерпнути натхнення; де у кожної жінки є шанс отримати необхідну підтримку та консультаційну допомогу у складних ситуаціях її життя. Про це йдеться на сайті Боратинської громади. 

«Завжди радий таким ініціативам, щасливий бачити посмішки на ваших обличчях. Це ознака того, що відбуваються правильні речі. Це ще один гарний подих для нашої бібліотеки. Для громади важливо не зупинятися, постійно розвиватися, створювати нове, бути сучасними. Цей простір став саме таким місцем. Дякую за ініціативність керівниці «Європейського вектору Волині» Оксані Урбан. Це не перший і, я впевнений, не останній проєкт, який завдяки цій громадській організації принесе користь нашій громаді», – зазначив голова Боратинської ТГ Сергій Яручик.

«Кожна жінка особлива. Але іноді ми про це забуваємо через щоденну рутину та побут. Коли в інших містах відкривалися подібні центри, я завжди мріяла, що одного дня це станеться і в нашій громаді. Тому що тут живуть сильні, цікаві жінки, які мають ідеї та бажання розвиватися. Тепер ми маємо цей простір, будемо разом наповнювати його новими проʼктами», – наголосила керівниця ГО «Європейський вектор Волині» Оксана Урбан.

На відкриття жіночого простору завітало чимало активних жительок громади. Жінки ділилися досвідом, обговорювали ідеї майбутніх проєктів. Також у рамках заходу відбулася презентація проморолику жіночого простору та тематична фотосесія. 

Ініціативу щодо створення простору для жіночого діалогу у Боратинській громаді реалізували в межах проеєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО» громадськими організаціями «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» та «Центр гендерної культури» за фінансової підтримки: жіночий фонд миру та гуманітарної допомоги ООН, за технічним супроводом-у партнерстві з ООН Жінки.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024