У Волинському краєзнавчому музеї презентують знахідки з Клевані

02 Травня 2018, 23:24
Виставка в основному присвячена Клеванським старожитностям.. . 2279 Джерело: Фото з Facebook-сторінки організаторів
Виставка в основному присвячена Клеванським старожитностям.. .

На виставці представлять архітектурно-реставраційні дослідження працівників та студентів кафедри архітектури та середовищного дизайну, археологічні артефакти та знахідки в Клевані, а також роботи рівненського фотохудожника Олександра Харвата.

Виставка «Спадок волинських князів» відбудеться 4 квітня о 12:00 у приміщенні Волинського краєзнавчого музею, що на вулииці Шопена, 20.

Архітектурна частина виставки представлена реставраційним дослідженням архітектора-реставратора Оксани Байцар-Артеменко з міста Рівне. Дослідниця демонструє матеріали зондажів, муровані кам’яні елементи будівлі, а також етапи розвитку і розбудови Клеванського замку, родинного гнізда князів Чарторийських, та зображує найцінніший з архітектурної точки зору вигляд замку.

На виставці представлять також матеріали із досліджень в центральній крипті костелу Благовіщення Пресвятої Діви Марії римсько-католицької церкви Луцької дієцезії у селищі міського типу Клевань.

Під час робіт виявили, що в усипальниці знаходились рештки як мінімум 28 осіб. Подальший аналіз, можливо, дозволить провести не лише генетичну, але й морфологічну ідентифікацію поховань.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024