У Луцьку жінки пройшли освітні курси зі створення бізнесу та монетизації стартапів

04 Лютого 2024, 11:30
У Луцьку жінки пройшли освітні курси зі створення бізнесу та монетизації стартапів 402
У Луцьку жінки пройшли освітні курси зі створення бізнесу та монетизації стартапів

У Луцьку жінки мали можливість безкоштовно пройти освітні курси зі створення бізнесу та монетизації стартапів

Таку можливість вони отримали завдяки кар’єрному бізнес-хабу «ВОНА». Про це повідомили на сайті Луцькради.

Навчання проходило на базі Луцького національного технічного університету за такими освітніми програмами:  

  • «Розробка та комерціалізація стартапів»;
  • «Механізми організації бізнесу: від ідеї до продукту».

Під час навчання слухачки дізнавались, як реалізувати власну бізнес-ідею та зареєструвати бізнес, як стати успішною підприємицею та отримувати прибуток в турбулентних умовах сьогодення, а також як вдало інвестувати.

Окрім того, вивчали ринок, досліджували клієнтів, дізнавались як формувати команду та аналізувати конкурентів.

Згодом жінки презентували та захищали свої бізнес-проєкти та стартапи. Зокрема, сервіс з оренди іграшок, кімнату для зняття стресу, б’юті студію, індивідуальний пошив постільної білизни та турагенцію.

Викладачі та викладачки відзначили високий рівень мотивації слухачок.

«Кожна з них уже має свій життєвий досвід, уже десь працювала чи мала бізнес. Основне їхнє завдання було – повністю віддатись та спробувати себе в розробці стартапу і в результаті 12 з 14 слухачок підготували та захистили свій проєкт. Я вважаю, що це неймовірний результат. Вся отримана під час курсу інформація залишається у них, тому вони можуть пробувати свої сили знову і знову», – наголосив доцент кафедри «Комп’ютерні науки» Юрій Лук’янчук.

Після проходження навчання кожна зі слухачок отримала сертифікат.

Нагадаємо, що курси жінки відвідували безкоштовно завдяки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, який спільно з управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, а також за фінансової підтримки USAID`s Bureau of Humanitarian Assistance реалізовують у Луцьку проєкт «ВОНА хаб».

Як наголосила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та координаторка проєкту Ліна Галан, кожна жінка має безмежні можливості та потенціал, втім через брак підтримки знань чи ресурсів не може їх реалізувати на повну.

«Саме тому у Луцьку існує такий проєкт як «ВОНА хаб», де кожна жінка може отримати фахову консультацію від кар’єрних радниць або пропрацювати свої сильні та слабкі сторони з психологинею проєкту», – додала вона.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024