Одні з найпопулярніших українських письменників написали книгу про Луцьк

02 Лютого 2024, 13:10
Фото ілюстративне Бароко в Окольному Замку 725
Фото ілюстративне Бароко в Окольному Замку

Відкрили передзамовлення на книгу про Луцьк «Вежа через О», до написання якої долучилися одні з найвідоміших сучасних українських авторів. 

У 2021 році провели першу Луцьку літературну резиденцію «Місто натхнення», резидентами якої стали Оксана Забужко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш, Катерина Калитко, Макс Кідрук. Луцьк надихнув їх на написання творів, які увійшли до книги. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

«Вежа через О» – це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька. 

«Ми сподіваємося, що кожен лучанин захоче її прочитати, аби ще краще зрозуміти місто, у якому живе. Адже, як кажуть, збоку видніше, особливо, якщо збоку «дивляться» такі відомі автори сучасної української літератури. У кожного з них інше бачення, стиль, тематика, але усі вони пишуть про Луцьк. І це круто! Цікавою книга буде і гостям нашого міста, аби в найкоротші терміни пізнати його. А ще унікальними є ілюстрації, які дозволяють побачити під новим кутом як звичне, так і приховане, ну, і звичайно, дізнатися нарешті, чому ж Вежа через «О», – кажуть в управлінні туризму та промоції. 

Створення книги стало продовженням загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкту — пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в рамках проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», що реалізовувався Луцькою міською радою.

Книга вийде у видавництві «Комора». 

Читайте також: Бароко в Окольному Замку

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024