Переселенці побували на екскурсії в «Окольному замку»

30 Січня 2024, 16:31
Екскурсія в Окольному замку 751
Екскурсія в Окольному замку

У музейному просторі «Окольний замок» в Луцьку провели десяту екскурсію для переселенців, які живуть у громаді.

Ініціатива співпраці з музейним простором виникла торік у липні, розповіла Суспільному головна спеціалістка відділу луцького департаменту соціальної політики Інна Кулініч.

Зі слів менеджера з туризму, екскурсовода Ігоря Голюка, на заході розповідали про Волинь періоду Середньовіччя, ранній модерний період 16-17 століття та історичну спадщину до наших днів.

Підземелля, зазначив Ігор Голюк, складається з інтерактивної та історичної частини, що дозволяє відвідувачам доторкнутися до експонатів.

«З приводу ВПО – дуже цікавий досвід, тому що вони проводять паралелі з власним досвідом, з тими містами, де вони бували. Будемо говорити про людей шляхетських, шляхту волинську, яка була дуже активною і багато інвестувала в культуру тих часів», — каже екскурсовод.

Переселенець із Запоріжжя, школяр Євген розповів: екскурсія йому сподобалася, адже було цікаво дізнатися інформацію про події, які відбулися багато років тому.

«Я, наприклад, дізнався, де жив Володимир Великий. Зараз ходжу у п'ятий клас і я вивчаю історію. Коли мені буде 18 років, я хочу працювати археологом», — сказав відвідувач екскурсії.

Головна спеціалістка відділу департаменту соцполітики Луцькради Інна Кулініч додала, що з літа 2023 року й донині на екскурсії запрошували дітей і членів родин загиблих чи зниклих безвісти захисників, багатодітних та прийомних сімей, а також одиноких матерів із дітьми.

Усього, зі слів посадовиці, в громаді організували понад 30 екскурсій.

«Вдалося організувати щопонеділка, тобто раз у тиждень для пільгових категорій, мешканців нашої громади. Це загалом майже 600 людей. Підземелля відкрилося у липні минулого року, то, звичайно, це у новинку і лучанам, і гостям», — додала Інна Кулініч.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024