Рятувальники пояснили, чому не можуть допомогти котам на деревах

21 Березня 2016, 13:46
2639 Джерело: rivnepost.rv.ua

У районі залізничного вокзалу небайдужі лучани просили у «надзвичайників» допомогти кішці, яка залізла на дерево.

Начальник сектору зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю у Управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров пояcнив у Facebook, що рятувальники щонайперше виїжджають на допомогу людям.  

«Вчора до мене зателефонував мій добрий друг Олександр Сокур і дуже стривоженим голосом вимагав від мене втрутитись у ситуацію: в районі залізничного вокзалу на дереві сидить кішка і гучно «благає» про допомогу – не може сама злізти», – пише він.

Намагався йому пояснити, що диспетчер служби 101 не може в ту ж хвилину направити на порятунок тварини одну з двох луцьких пожежних автодрабин, оскільки пожежна служба виїздить в першу чергу на ліквідацію кризових ситуацій для допомоги людям, пояснив Володимир Нестеров.

«Для вирішення подібних, так званих некласифікованих подій, повинні залучатись насамперед комунальні служби», – зазначає начальник прес-служби волинських рятувальників.

 «І найголовніше – якщо ви стали свідком пожежі або надзвичайної події, не пишіть у ФБ, а телефонуйте 101! Будьте готові відповісти на декілька питань: Ваше ПІБ, номер телефону, з якого ви телефонуєте, точна адреса подіі, що саме трапилось, чи потрібна допомога людям! Повірте, пожежно-рятувальна служба виіде за викликом не пізніше, аніж за 1 хвилину і обов'язково з водою!», – не без гумору пояснив він. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром