Лучани боргують за воду близько 47 мільйонів гривень

30 Січня 2024, 11:39
Фото ілюстративне 504
Фото ілюстративне

Станом на початок січня 18, 4 тисяч побутових споживачів боргують за послуги з централізованого водопостачання холодної води та централізованого водовідведення на загальну суму близько 47 мільйонів гривень.

Найбільша сума боргу одного споживача — майже 114 тисяч гривень, розповіла Суспільному речниця комунального підприємства «Луцькводоканал» Ольга Федоренко.

З її слів, після того, як Кабінетом міністрів України скасував мораторій на відключення житлово-комунальних послуг, який був запроваджений у 2022 році у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії, був сформований список боржників.

Станом на 1 січня загальна кількість споживачів комунального підприємства «Луцькводоканал» складає 94 845.

Щомісячно працівниками підприємства проводиться аналіз наявної дебіторської заборгованості за термінами її виникнення – до одного, трьох, шістьох та понад 12 місяців.

«При цьому, слід зазначити, що несплата боржниками у відсотковому відношенні до загальної суми заборгованості становить відповідно 28,5 %, 4,8 %, 2,9 % та 37,3 %», — каже Ольга Федоренко.

З її слів, для зменшення заборгованості зі споживачами постійно проводять роз'яснювальні розмови щодо можливості реструктуризації боргу.

Впродовж січня сотня лучан отримали попередження про борг та щодо відключення послуг з водопостачання.

«Боржнику надається термін 30 днів для погашення повної суми боргу або, при неможливості її оплати, укладання договору реструктуризації. Після закінчення цього терміну та при бездіяльності боржника проводиться робота з припинення надання послуг водопостачання», — каже Ольга Федоренко.

З її слів, комунальники можуть відключити квартиру від централізованих мереж водопостачання чи водовідведення в місці врізки в мережу, роз’єднати труби у водопровідному колодязі чи тампонувати каналізаційний випуск, або ж опломбувати вентиль на врізці водопроводу.

Читайте також: Як планують розподілити понад 350 мільйонів гривень вільних залишків з бюджету Луцька

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024