У Луцьку латають дороги

29 Січня 2024, 17:23
Ямковий ремонт 523
Ямковий ремонт

Представники департаменту ЖКГ Луцької міської ради проводять обстеження вулично-дорожньої мережі, фіксують недоліки для забезпечення стислих термінів проведення ремонту.

 Якщо в теплу пору року ремонт здійснюється гарячим асфальтуванням, то узимку вибоїни латають холодним асфальтуванням. Про це написали на сайті Луцькради. 

Холодний асфальт – це багатокомпонентний матеріал, який містить дрібнозернистий щебінь, органічні кислоти, пластифікатори, полімери. Набування ним міцності відбувається не за рахунок охолодження поверхні, а в результаті випаровування вуглеводнів при контакті з повітрям, шляхом хімічної реакції.

Роботи, як правило, виконують до температури повітря -7 С. Пріоритет – магістральним вулицям та вулицям, де курсує громадський транспорт. Холодний асфальтобетон та ремонтну карту попередньо розігрівають та ущільнюють за допомогою дорожніх котків або вібраційних плит.

Одна бригада вдень виконує робіт до 30 метрів квадратних. А загалом натепер у Луцьку працює до чотирьох ремонтних бригад. При опадах роботи не проводять. Станом на 29 січня ремонт відбувається на вулицях Львівська, Ківерцівська, проспект Відродження.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024